Det handlar om komfort och för att vi kan.till skillnad från många svenskar och norrmän som av någon anledning ska ha husbilar i storlek som en mindre stadsbuss!
Det finns alltid någon som har en mindre husbil, även jämfört med din.
Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
Det handlar om komfort och för att vi kan.till skillnad från många svenskar och norrmän som av någon anledning ska ha husbilar i storlek som en mindre stadsbuss!
HejMed mina snart 30 år på vägarna med husbil har jag sällan sett kvarlämnat skräp efter husbilar. Terrängkörning är redan förbjuden och det ser jag inte ofta praktiseras av svenskar. Olägenheter som uppstår är sällan av annan karaktär än att ägare till campingar och ställplatser går miste om förtjänst. Har du själv sett mycket av beskrivna avarter eller mest läst om dem. Nu är jag nyfiken på om du har aktier i branschen samt närmare vilka nya förbud du egentligen vill ha till. Undrar också hur övervakning skall gå till och finansieras för den lär inte kunna bära sig själv.
.
Sannolikt en rätt så riktig analys av campingägaren. Tar jag bara mig själv som exempel så betalar jag gärna för det jag behöver eller vill ha, men jag vill helt enkelt inte stå på camping, det är inte den upplevelse jag söker med husbilen. Det spelar ingen roll hur många gratisplatser som stängs ner, vi kommer oavsett inte betala varken 700 eller 300 kr/natt för camping eller ställplats, konsekvensen blir bara att vi inte åker till den bygden, och följaktligen varken handlar eller tankar hos de lokala näringsidkarna där. Däremot planerar vi inte sällan våra resor utifrån var vi kan tömma och fylla vatten, och där blir det också naturligt att göra ett depåstopp för tankning, handling eller annat vi behöver eller vill ha. De platserna gynnas alltså indirekt av att de (gratis) erbjuder något vi behöver och vill ha, dvs tömmning och fyllning.Hej
Det här med att campingägare förlorar förtjänst. Jag har skrivit om det tidigare men dristar mig till att göra en upprepning då här finns ett flertal nya på forumet.
Jag talade för några år sedan med ägaren till en större camping om att de hade en parkering precis utanför campingen där det ofta stod några husbilar och hur han såg på det. Jag bryr mig inte alls sade han, stängs parkeringen så tar de husbilarna ändå inte in campingen, de fortsätter till någon annan plats, han såg faktiskt ett litet plus i att då och då gick någon ner och handlade i campingens affär. Vidare sade han att de gäster med husbil som tar in på campingen gör det oavsett hur många friplatser det finns runt om, han insåg helt enkelt att det fanns olika kategorier av husbilsresenärer. Det största hotet mot campingen såg han i ökade bränslepriser och fordonsskatter.
Det är kanske den bilden som bör förmedlas till campingägare att det helt enkelt finns olika kategorier av husbilister och att de i regel inte gör några vinster på att friplatser runt om stängs.
Vi ser det själva på en ort som vi i många år besökt och där det etablerades en ställplats (dyr) och allt runt om stängdes. Det har medfört att vi helt har slutat besöka den orten.
Att jaga dem som inte bryr sig om förbudet att köra i terräng är faktiskt lite knepigt, speciellt när man kommer upp i Värmlands eller Dalarnas skogar. Ännu värre längre upp. Har du något förslag som inte kostar långt mer än det smakar?
Du har nog inte samma som vi tydligen för vi får med varenda p-plats och privata ytor som man kan stå på. Häsynsfulla är de inte tyskar och spajorer det ska jag säga dig.Stämmer inte vare sig vad gäller appen eller tyskars beteende. Har själv använt Park4Night en del i sommar både I Sverige också utomlands och det är i stort sett enbart officiella ställplatser och allmänna parkeringar som är med. Och vad gäller tyskar så har jag också övernattat på samma platser många gånger här hemma och de som reser utomlands är oftast mycket hänsynsfulla och dessutom har de ofta lagom stora bilar till skillnad från många svenskar och norrmän som av någon anledning ska ha husbilar i storlek som en mindre stadsbuss!
Det här var inget misstag, de stod bredvid oss över natten och tömde tanken innan de åkte vidare. De trodde väl ingen skulle se det. Dessutom finns det platta för gråvattentömning 50m bort på ställplatsen men de orkade väl inte flytta bilen dit. De försvann fort som en avlöning när vi sa till dom!Jo det är ett typiskt misstag som hänt ibland. Man har kört fram och tömmer gråvattnet och under tiden så tömmer man toan och fyller vatten. Av någon anledning blir man distraherad och kör därifrån med öppen kran. På nästa ställe eller på platsen man anländer till senare så har man glömt att stänga kranen.
Det har jag aldrig förstått heller ,att svensken så fort denne kommer till ställplats så vips är det flaska vin framme och det dricks ?Eftersom det (enligt mig orättvist) gnälls på tyskar kan jag kontra med vår upplevelse:
Jag har mycket hellre tyskar som grannar på en ställplats. Trevliga, och som sagts tidigare så har de generellt lagom stora bilar.
Ska man vara lika elak mot svenskar som vissa här är mot tyskar skulle jag elakt kunna dela in svenskar i två läger: Stora bussar med äldre par där det ska läggas ut en matta, ställas ut blomkrukor, och sedan drickas drink/champagne. Eller äldre härke med överviktiga och tatuerade som dricker (för stora mängder) burköl och röker.
Båda är ju trista som grannar.
Nedskräpning har jag faktiskt inte sett från någon i år - alls.
Ja vi har ju utomhusdusch men vi duschar inte med tvål och vatten i den duschen utan det gör vi i den vi har inne i bilen. Den yttre är till för att skjölja av fötter och hundar med, inget som inte kommer från platsen utan vi ger bara tbx det vi lånade en stund.Vissa bilar har utomhusdusch, hur tar man upp det gråvattnet, står man i någon form av kar för att senare hälla det i tanken, bara en fundering utan att lägga några som helst moraliska eller miljömässiga aspekter.
I HBK är det som att svära i kyrkan om man inte lämnar "in gråvattnet till berörd myndighet". Men att pissa, hälla ut diskbaljan eller potatisvattnetVissa bilar har utomhusdusch, hur tar man upp det gråvattnet, står man i någon form av kar för att senare hälla det i tanken, bara en fundering utan att lägga några som helst moraliska eller miljömässiga aspekter.