En liten lägesrapport.
Jag satte en trådansluten termometer mot metallen på utloppet från varmvattenberedaren för att kunna följa vad som händer under färd. Efter en timme visade displayen 70 grader och efter ett tag stannade temperaturen på 75 grader. Efter en natt är temperaturen nere på 40-45 grader. Fortfarande användbart!
Däremot är kökskranen inte riktigt hundra. Den är av typen engreppsblandare med hög böjd hals. Men engreppet fungerar så att först kommer lite kallvatten, sen kommer mer kallvatten och från full fräs på kallvattnet skiftar den över till full fräs på varmvattnet. Tryckpumpen skapar ett tryck på 2,5-3 bar vilket gör att full fräs innebär stänk och skvätt runtomkring. Det här måste jag göra något åt. Jag vill kunna tappa varmvatten i önskad takt. Diskhon har två avlopp, ett nertill i stora baljan, ett uppe på en hylla. Jag har aldrig förstått varför man vill ha två avlopp, så det övre har jag tillfälligt tejpat igen. Nu tänker jag att jag ska använda ett hål till en blandare utan kran och det andra hålet till en kran som inte är en blandare. Eller om jag hittar en bra kran med två separata vred.
Från att ha tappat upp vatten ur dunk och värmt på gasolköket till att ha både varm- och kallvatten i kranen är en otrolig skillnad. Så mycket smidigare nu! Men genast använder jag vatten som hemma och till det räcker inte en 20-litersdunk långt. Frågan är hur stor volym vatten som är optimal. Och jag behöver hur som helst vara mycket mer sparsam med vattnet.
Till sist en stämningsbild från Stenshuvud söder om Kivik, tagen med mobilkameran.

Jag satte en trådansluten termometer mot metallen på utloppet från varmvattenberedaren för att kunna följa vad som händer under färd. Efter en timme visade displayen 70 grader och efter ett tag stannade temperaturen på 75 grader. Efter en natt är temperaturen nere på 40-45 grader. Fortfarande användbart!
Däremot är kökskranen inte riktigt hundra. Den är av typen engreppsblandare med hög böjd hals. Men engreppet fungerar så att först kommer lite kallvatten, sen kommer mer kallvatten och från full fräs på kallvattnet skiftar den över till full fräs på varmvattnet. Tryckpumpen skapar ett tryck på 2,5-3 bar vilket gör att full fräs innebär stänk och skvätt runtomkring. Det här måste jag göra något åt. Jag vill kunna tappa varmvatten i önskad takt. Diskhon har två avlopp, ett nertill i stora baljan, ett uppe på en hylla. Jag har aldrig förstått varför man vill ha två avlopp, så det övre har jag tillfälligt tejpat igen. Nu tänker jag att jag ska använda ett hål till en blandare utan kran och det andra hålet till en kran som inte är en blandare. Eller om jag hittar en bra kran med två separata vred.
Från att ha tappat upp vatten ur dunk och värmt på gasolköket till att ha både varm- och kallvatten i kranen är en otrolig skillnad. Så mycket smidigare nu! Men genast använder jag vatten som hemma och till det räcker inte en 20-litersdunk långt. Frågan är hur stor volym vatten som är optimal. Och jag behöver hur som helst vara mycket mer sparsam med vattnet.
Till sist en stämningsbild från Stenshuvud söder om Kivik, tagen med mobilkameran.
