• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Skattjakt-med-GPS

2008-10-23
Ja här skriver man lite om vad som helst, det värsta är att jag inte egentligen vet vad en Blogg är, om det finns några speciella regler, men jag får väl bortse från det och skriva en massa strunt ändå.
Ni som är Geocachsare eller tänker bli så skall jag berätta för er vad jag sysslade med i dag, eftersom den gula postbilen med sängar i har stått still ett par veckor så tänkte jag att köra den lite och ”blåsa ut lite sot” före inställningen på lördag och få oljan att snurra runt, om det blir bättre av det vet jag ej, men man kan ju tro att det är nyttigt för den gamla bilen.
Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet.
En svensk direkt-översättning av geocaching är svår, men ett uttryck som beskriver företeelsen kan vara "Skattjakt-med-GPS".

Nåväl vi hade några Cacher kvar på Bohus malmön att leta upp, ja det finns massor överallt i Sverige men när man tömmer en ö så känns det lite fullbordat liksom. Vi började med ett par intill Nordens Ark som morgonträning och som var ganska lätta.
Sedan gick färden vidare till färjan över till Malmön där på färjan hade Kingen och jag i somras letat upp en pytteliten magnetisk cylinder med koordinaterna på steg 1 för en ”Muliti Cach” men vi hann inte fullfölja den då men i dag skulle det ske.
Ja vi vandrade först över bergen mitt inne på ön bakom vandrarhemmet och ”Loggade” 2 st. sen åkte vi längst ut till Draget och snubblade fram över gammal sprängsten där anslöt sig min mössa till en flock måsar i stormen, jag hade inte tidigare upptäckt att den hade vingar.
Nu var det bara en ”Cach” kvar den vid Kattesand steg två i ”Multin”, kollade noga på GPS: ens karta så jag kunde komma så nära som möjligt och just denna årstid går det alldeles utmärkt, vid badväder så är det en omöjlighet med husbil. Gick alldeles utmärkt att nå en mindre badparkring. Följde GPS:ens anvisning längs en gångstig och kom fram till en underbar sandstrand.

Kattesand.jpg
Efter det så började just svårighetsgrad Terräng *** ( 3 stjärnor) ge sig tillkänna, om det är en stjärna så är det bara att parkera gå en liten bit, är det 5 så är det klätterutrustning som gäller så man bör nog läsa på innan man börjar leta.
I dag så tyckte jag att det saknades en stjärna på denna eller så var jag redan slut efter tidigare ansträngning.
Det slog mig genast en tanke om man vill vara en dag på denna underbara plats och ha husbilen med sig så nära som möjligt så kan man antingen åka dit på kvällen då parkeringen är tom och övernatta , jag såg inga som helst förbud för husbilar eller andra restriktioner så som de har ute vid Draget vilket var lite lustigt, eller så kommer det upp andra skyltar under badsäsong, ja vi får väl se till nästa sommar, ja vi har redan börjat längta………..
Om detta var en Blogg vet jag ej men det var en vink om vad vi som Geochachar sysslar med. Och om ni bara visste vad vi får se och besöka konstiga platser vi annars aldrig skulle komma i närheten av.
/Postis

Kommentarer

:music-icon:Vi får gratulera till Ö-tömningen.:music-icon:

Jag vet hur det känns när man är färdig med en plats, tyvärr brukar inte lyckan vara så länge innan någon är och lägger ut en ny cache.

Tänkte själv åka och tömma någon stad i Trestadsområdet till helgen.

Trollhättan ligger nära till hands bara 39st cacher kvar.:twitcy:

Kingen o Queen
 

Blogginlägg information

Författare
Postis
Visningar
795
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Geocaching

  • Geochacing.
    Citat från Geocaching.se:s hemsida beskivs företelsen såhär...

Fler inlägg från Postis

  • Nu har jag kommit nära.
    Detta har inte ett dugg med husbilar att göra men jag skrev om denna...
  • Belsebub.
    I går när jag satt och jobbade med kommunkartor för klubbens räkning så...

Dela detta inlägg

Toppen