• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Geochacing.

Citat från Geocaching.se:s hemsida beskivs företelsen såhär:
"Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp geocachen och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp skatten i fråga. Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt. Ibland utvidgas cachen till en multicache, där man måste besöka flera olika gömställen, för att ur dessa få delar av den information som behövs för att finna slutmålet. Ibland arrangeras träffar (s.k. events) för skattsökare, där koordinaterna för platsen där man skall mötas läggs ut på samma sätt som för en vanlig gömma men med tillägget att de bara gäller ett visst datum och klockslag.
Geocaching är ett sammansatt amerikanskt ord som består av GEO från det grekiska geo som betyder jord, mark och CACHING från det engelska ordet cache som betyder gömställe, gömd proviant. Uttrycket används också inom datavärlden för att beskriva att datorn tillfälligt gömmer undan något. En svensk direkt-översättning av geocaching är svår, men ett uttryck som beskriver företeelsen kan vara "Skattjakt-med-GPS".


Vi var i måndags på en tur till Tjolöholms slott söder om Kungsbacka ett fint område med promenadstigar och en fin badplats plus att slottet och slottsparken är vacker, därutöver finnes det 19 geocacher gömda på ett behagligt promenadavstånd

tjolöholm.jpg

Parkeringen erbjuder även övernattning i husbilen, man betalar 20 kr för dagsparkering eller 100 kr för övernattning, enkelt att betala med "kort" och en knapptryckning. Bra att veta för er som tänker åka dit och "cacha"
Vi klarade bara av 8 st av cacherna innan himlen öppnade sig och stormen tilltog så vi fick avbryta för dagen vi kommer nog aldig att fixa alla där för det finnes 2 st med svårighetsgrad 4 och 4½ . Vi fortsatte vidare till Getterön för att övernatta i väntan på bättre väder. Vi fick en mycket varm och härlig cachingrunda på tisdagen söderut i Halland för att åter hamna på Getteröns fina ställplats. Onsdagen gick färden mot Bua och då träffade vi på några roliga "gömmor".
Onsdagsnatten blev gästhamnen i Bua.

Ett kvisthål kan vara mer än så:
kvisthål.jpg
Eller en kvist med dolt gånjärn:
gren.jpg
Eller en förstärkt stolpe:​
stolpe.jpg

Ja vi som håller på med denna hobby får se platser och sevärdheter vi aldrig skulle hitta annars, man skulle inte komma på iden att parkera vi kylvattenintaget till Ringhals kärnkraftverk för att fika tex. Iallafall inte när vägarna är enfiliga med mötesplatser i flera km. men GPS:en och nyfikenheten lockar oss in på massor med ställen man inte skulle besöka, men naturligtvis så kör vi bara där det är tillåtet men ändå skulle vi aldrig hitta dit utan denna hobby.

ringhals.jpg

Vi var även inne i en hage på ett naturreservat och vandrade med 10 nyfikna untjurar i flock efter oss, man blir lite spänd i det läget så några foton blev inte av, cachen hette "se upp för strömmen" och även det fick vi känna av så det namnet stämde bra. Hoppas att vi som håller på med denna hobby kan träffas på ett ställe där vi kan "cacha" ihop, så som vi några från klubben gjorde när vi besökte Brommö i våras och stod på Laxhalls parkering, det var kul

Britta och Nisse

Kommentarer

Håller med er Nisse & Britta, det är skoj med geocaching. vore skoj med en gemensam cachträff.
Yvonne & Frank
 
Även vi vill vara med på denna träff.
Är det någon som har något förslag så lägg in det så kan vi andra fundera på´t.

Ha de gott från en ensamcachare på rundtur i västsverige
 

Blogginlägg information

Författare
Postis
Visningar
776
Kommentarer
3
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Geocaching

  • Skattjakt-med-GPS
    2008-10-23 Ja här skriver man lite om vad som helst, det värsta är att...

Fler inlägg från Postis

  • Nu har jag kommit nära.
    Detta har inte ett dugg med husbilar att göra men jag skrev om denna...
  • Belsebub.
    I går när jag satt och jobbade med kommunkartor för klubbens räkning så...

Dela detta inlägg

Toppen