Sv: Vintips
GB:s vinvanor är besynnerliga trots att hon har bott flera år i Italien och gärna har synpunkter på viner. Ofta när "vi" tager en flaska vin till maten så vägrar hon att hjälpa till med att "ödelägga" flaskan vilket då tvingar mig att dricka ur den alldeles själv eftersom jag inte vill att vinet ska förvandlas till ättika om det får stå en dag eller två i flaskan.
För att råda bot på detta så kom jag på den glimrande idén att införskaffa en halvflaska rödvin, en idé som garanterat aldrig runnit upp i min arma skalle tidigare! Meningen var att det vin som jag inte orkade dricka upp skulle hällas i halvpavan för att inte det hemska syret i luften skulle oxidera det!
Häromdan så kom GB hem med en "Masi". "Du är galen" sa jag till henne "den kostar väl skjortan"! Hur som helst så tömde jag halvflaskan till midda'n idag och vinet var gott trots att det smakade körsbär! Borde passa bra till ostbricka, föreställer jag mig!
Jag hoppas att mina inlägg vissa kvällar (efter en god middag) ska bli mer begripliga tack vare den här halvflaskmetoden!
Ett gott vin som doftar angenämt av körsbär och som inte har det fräna tillägget som belastar många vanliga viner idag!
Jappe
PS. När jag kollade lite på Vinkattens bedömningar så hittade jag detta:
Nu blir jag nyfiken på hur 59-kronorsvinet klarar sig i det sällskapet! Synpunkter någon?
DS