• HBK Husbilsplatser har uppdaterats, vissa användare kan behöva logga in på nytt

Kabe Group informerar marknaden

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.142
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Kabe Group informerar sina aktieägare konsekvenserna som rådande situation föranlett.

Den tidigare aviserade utdelningen på 2 kr per aktie dras tillbaka, samtidigt meddelar man att produktionen kommer att stängas i 2 veckor kring påsken. Detta skall läggas till redan genomförda förändringar som t.ex. bemanning.

DRAR IN UTDELNINGSFÖRSLAG FÖR 2019 | Placera
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husvagnsbolaget Kabe beslutar att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget om 2 kronor per aktie.Det framgår a
www.avanza.se
www.avanza.se

Först kom den orättvisa beskattningen på husbilarna, sedan Coronaviruset, det är inte lätt att vara en husbilstillverkare i Sverige idag.

TommyD
 

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.142
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Kan inte begripa att dom inte behåller utdelningen det var det för 2019.?
Deras egen förklaring; —För att säkerställa att KABE-koncernen står stark i nuvarande omvärldsläge och kan agera utifrån en styrkeposition framgent, har styrelsen idag beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget till årsstämman den 12 maj 2020 på 2:00 kr per aktie.

För mig låter det som ett mycket förnuftigt och framtidsinriktat beslut.

TommyD
 

Sören-6830

HBK Medlem
Inlägg
2.001
Kommun
Vellinge
HBK-Nr
6830
Kabe är ju definitivt inte ensamma om att inte göra någon utdelning, hittills är det ca 50 börsföretag som gör samma sak, alternativt skjuter upp utdelningen. Och fler lär bli. Klokt, tycker jag, företagen kan ju komma att behöva medel för att klara sig ur Coronakrisen något så när. Och skulle man behöva använda sig av regeringens kriskassa skulle det rimma illa att samtidigt dela ut pengar till ägarna.
 

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.142
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Den senaste informationen om KABE har jag lagt in under den nya rubriken NOTISER på första sidan, som skall vara vårt ”notice board”, för de senaste korta nyheterna.


TommyD
 
Toppen