Sv: "hästkött"
Jag köper billigt och utlänskt, helst halvfabrikat. Hur gör ni som bara äter svensk
mat när ni är utomlands, har ni mat med er från sverige?.
Naturligtvis handlar det om vad man gör dagligen, i vardagen under året,
inte vad man gör några enstaka gånger på resor!
Det handlar inte om att leva på något extremt sätt, då får man stanna hemma i så fall.
Men svaret på din fråga är delvis ja, vi har en stor extra frysbox i garaget förutom frysfacket i kylen inne i bilen, och vi tar med oss så mycket som möjligt hemifrån eftersom vi alltid lagar vår egen mat i husbilen.
I frysarna laddar vi med lammkött, ekolax, viltkött, med mera. Potatis och lök förvaras också i garaget.
Sedan har vi givetvis alla torrvaror som pasta, ris, kryddor m.m. i bilen, KRAV-märkta varor som vi handlat hemma som inte går att få tag på när man är på semester.
Vi brukar också ladda rejält med yoghurt, creme fraiche, ägg, gräddfil och juice i en extrakyl som vi också har i garaget. Dessa varor är det lång hållbarhet på och vi behöver oftast inte handla något på vägen.
Det vi handlar är färskvaror som mjölk, grädde, frukt, grönsaker med mera. Brukar alltid i första hand kolla av butikens ekologiska utbud, finns inte det så handlar vi "vanliga" varor.
Sen kan jag säga att är man i Tyskland är utbudet av ekologiska varor enormt mycket större än här hemma, så det är riktigt roligt att gå in på t.ex. Citti och handla. Då brukar vi fynda och hitta lite kryddor och andra torrvaror som vi dessutom tar med oss hem och fyller på ekoförråden med!
Svårare än så är det inte.
Allting blir vad man gör det till, vill man så går det. Utan att vara extrem.
/Ludde