F
F.d. 52943
Guest
Sv: Gasolgrill v.s. Kolgrill
Om man inte använder rökspån är det nog ingen stor skillnad. Vill man ha en lätt röksmak kan man använda tillsatser typ Liqid Smoke eller Röksalt - eller också kan man använda originalet - rökspån i sluten kolgrill - typ Weber eller liknande. Som sagt - var och en blir salig på sin tro. Vi föredrar riktig rök från rökspån (hickory, al eller ek). Adderar en hel del till grillsmaken i vårt tycke.
Jag läste nu i veckan om en känd kock och "grillmästare" som gjort en blindtest med en kol- och en gasolgrill.
I "juryn" satt hängivna kolgrillare. Ingen kunde skilja på vilket som var grillat med kol eller gasol under avsmakningen.
Jag märker heller ingen skillnad, men som sagt, var och en blir salig på sin tro.
//W
Om man inte använder rökspån är det nog ingen stor skillnad. Vill man ha en lätt röksmak kan man använda tillsatser typ Liqid Smoke eller Röksalt - eller också kan man använda originalet - rökspån i sluten kolgrill - typ Weber eller liknande. Som sagt - var och en blir salig på sin tro. Vi föredrar riktig rök från rökspån (hickory, al eller ek). Adderar en hel del till grillsmaken i vårt tycke.