De tyska husbilstillverkarna ökar produktionen 2021

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.800
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Pandemin orsakade problem för den tyska husbilsindustrin 2020, konsekvenserna blev att produktionslinjerna hos vissa tillverkare var stängda i våras och tillverkningen sjönk med 2,2% i jämförelse med 2019 års resultat. Trots produktionsproblemen rullade det ut 115 844 nya husbilar från de tyska tillverkarna, förra året. Samtidigt som efterfrågan var rekordhög i Tyskland och på deras exportmarknader, resultatet blev att man inte kunde möta efterfrågan.

Exporten minskade till 28 336 husbilar. Detta innebar att exporten gick ner 8,0%. Det betyder att 40% av husbilarna som tillverkades i Tyskland gick på export, främst till andra Europeiska marknader.

”Koronapandemin har avsevärt hämmat produktionen i vår bransch. För att skydda arbetskraften var många anläggningar tvungna att stängas tillfälligt under våren och många komponenter från leverantörerna var inte tillgängliga, vilket kostade oss en månads produktion. I vissa fall kunde vi inte tillgodose den stora efterfrågan på husbilar och husvagnar, förklarar Daniel Onggowinarso, VD för Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD). ”För 2021 förväntar vi oss en ytterligare normalisering och en betydande produktionsökning, vilket också kommer att ha en positiv effekt på exportverksamheten. Nya registreringar i stora delar av Europa stiger igen eller förblir höga, och särskilt tyska tillverkare drar nytta av detta eftersom de är marknadsledande i Europa, förklarar Onggowinarso.
Källa: Der Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD)
 
Senast ändrad:

bengtic

HBK Medlem
Inlägg
4.255
Kommun
Finspång
HBK-Nr
11273
Medlemskap
2021
Tyskarnas ökade produktion av husbilar skapar problem hos MB som chassileverantör. MB var tagen på sängen av volymökningen. Vår Nordic, på MB chassi, har fått framflyttad leverans med en månad. Antagligen blir det väl två månader...
Ja man ska nog skriva kontrakten med en förseningsklausul med en kostnad på 10000kr/mån försening. Har ju alla stora företag.
 

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.800
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Skulle vara roligt att se en svensk plåtis med det bästa av det bästa riktig isolering handbyggd, måste finnas en marknad för en sån för de som har råd. Gärna på ett bra chassie.
Den bilen finns redan, den äger Marianne och Ranko.

Rankos ingenjörskunnande genomsyrar hela bilens konstruktion. Kanske Ranko vill dela med sig.....?

Tommy
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.837
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Det som utmärkte Scandi Mobil var just isolering, vilket upphovsmannen Claes (R.I.P.), var mycket stolt över. Han var mest känd under åren för VW: T3 och T5 byggen, men på senare tid även Fiat, Citroën, Peugeot och MB. Golvvärme var ”standard” i hans bilar vilket vi avböjde, likaså gasol-uppvärmning och värmeväxlaren mellan motor och bodelen. Vi valde den enkla och lättare varianten, Truma’s diesel luftvärme med strategiskt placerade utblås. I och med isolerad gavel (en innervägg mot bakdörrar), vi fick ingen utgång genom bakdörrar men släpper inte heller varken kyla eller damm den vägen. Den varianten har vi sett bara på någon enstaka Engelsk-byggen där man valde att placera toalett och kök i den bakre delen. Vi är inne på sjätte året och fortfarande mycket nöjda.
 

bengtic

HBK Medlem
Inlägg
4.255
Kommun
Finspång
HBK-Nr
11273
Medlemskap
2021
Om man ser gaveln som ett lastförskjutningsskydd fanns det en regel om avstånd tror jag mej minnas. Problemet med besiktningen numera är att mycket är en tolkningsfråga för den enskilde besiktningsmannen. Som känd i byn fick jag en positiv behandling trots att jag kom med flera bilar som var ombyggda.
 

Åsa o Hasse

HBK Medlem
Inlägg
1.843
Kommun
Helsingborg
HBK-Nr
17594
Medlemskap
2021
Jag snackade mig igenom besiktningen utan att ta ner väggen. Jag ville se skriftligt att det var så att det skulle vara öppet bak och då sa han att han inte visste var det stod och så sa han att han godkände bilen om jag sa att jag hade tagit bort väggen vid bes och satt upp den igen efteråt om nån frågade!
 
Toppen