• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

De tyska husbilstillverkarna ökar produktionen 2021

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.045
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2024
Pandemin orsakade problem för den tyska husbilsindustrin 2020, konsekvenserna blev att produktionslinjerna hos vissa tillverkare var stängda i våras och tillverkningen sjönk med 2,2% i jämförelse med 2019 års resultat. Trots produktionsproblemen rullade det ut 115 844 nya husbilar från de tyska tillverkarna, förra året. Samtidigt som efterfrågan var rekordhög i Tyskland och på deras exportmarknader, resultatet blev att man inte kunde möta efterfrågan.

Exporten minskade till 28 336 husbilar. Detta innebar att exporten gick ner 8,0%. Det betyder att 40% av husbilarna som tillverkades i Tyskland gick på export, främst till andra Europeiska marknader.

”Koronapandemin har avsevärt hämmat produktionen i vår bransch. För att skydda arbetskraften var många anläggningar tvungna att stängas tillfälligt under våren och många komponenter från leverantörerna var inte tillgängliga, vilket kostade oss en månads produktion. I vissa fall kunde vi inte tillgodose den stora efterfrågan på husbilar och husvagnar, förklarar Daniel Onggowinarso, VD för Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD). ”För 2021 förväntar vi oss en ytterligare normalisering och en betydande produktionsökning, vilket också kommer att ha en positiv effekt på exportverksamheten. Nya registreringar i stora delar av Europa stiger igen eller förblir höga, och särskilt tyska tillverkare drar nytta av detta eftersom de är marknadsledande i Europa, förklarar Onggowinarso.
Källa: Der Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD)
 
Senast ändrad:
F

F.d. 22252

Guest
Tyskarnas ökade produktion av husbilar skapar problem hos MB som chassileverantör. MB var tagen på sängen av volymökningen. Vår Nordic, på MB chassi, har fått framflyttad leverans med en månad. Antagligen blir det väl två månader...
Ja man ska nog skriva kontrakten med en förseningsklausul med en kostnad på 10000kr/mån försening. Har ju alla stora företag.
 

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.045
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2024

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Det som utmärkte Scandi Mobil var just isolering, vilket upphovsmannen Claes (R.I.P.), var mycket stolt över. Han var mest känd under åren för VW: T3 och T5 byggen, men på senare tid även Fiat, Citroën, Peugeot och MB. Golvvärme var ”standard” i hans bilar vilket vi avböjde, likaså gasol-uppvärmning och värmeväxlaren mellan motor och bodelen. Vi valde den enkla och lättare varianten, Truma’s diesel luftvärme med strategiskt placerade utblås. I och med isolerad gavel (en innervägg mot bakdörrar), vi fick ingen utgång genom bakdörrar men släpper inte heller varken kyla eller damm den vägen. Den varianten har vi sett bara på någon enstaka Engelsk-byggen där man valde att placera toalett och kök i den bakre delen. Vi är inne på sjätte året och fortfarande mycket nöjda.
 
F

F.d. 22252

Guest
Om man ser gaveln som ett lastförskjutningsskydd fanns det en regel om avstånd tror jag mej minnas. Problemet med besiktningen numera är att mycket är en tolkningsfråga för den enskilde besiktningsmannen. Som känd i byn fick jag en positiv behandling trots att jag kom med flera bilar som var ombyggda.
 

Hasse-K

HBK Medlem
Inlägg
2.438
Kommun
Helsingborg
HBK-Nr
17594
Medlemskap
2024
Jag snackade mig igenom besiktningen utan att ta ner väggen. Jag ville se skriftligt att det var så att det skulle vara öppet bak och då sa han att han inte visste var det stod och så sa han att han godkände bilen om jag sa att jag hade tagit bort väggen vid bes och satt upp den igen efteråt om nån frågade!
 
Toppen