• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

Ögongodis för oss som inte har råd

Olasod

HBK Medlem
Inlägg
148
Kommun
Skellefteå
HBK-Nr
29611
Medlemskap
2021
Det är nog häftigt att få tillbringa en dag i en någon av dessa, men att äga och resa i? NOPE, inte av mig iallafall. För egen del så tycker jag t.o.m. att vår egen 8,15 meters är i största laget. Jag tycker det är rättvisare att jämföra dessa med en sommarstuga. Amerikanerna bor i dem i betydligt större utsträckning än vi, så för dem passar det nog. Dessutom kör de sällan en meter med dem efter de landat dem på den trailer camp de avser bo på. Och vem önskar en helikopterplatta inkl helikopter på taket av en HB? Tror ni den är vindkänslig efter vägen :twitcy:? Jag menar inte att vara negativ. Helt klart häftiga byggen, men det dräller av ännu coolare grejer om de jämförs med hus och stugor. Vilket förövrigt är va de används till over there.
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
19.297
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
En noe lavere prisklasse Expedition Camper - TravelTrucks her i Australia kan en kjøre denne på personbil kjørkort (max 4500 kg totalvekt). Har ikke sett den på 2020 chassiet ennå, det har ny forstilling og mulighet for 9 trins automatlåda - har blitt redusert til 2 speed transfercase. Fortsatt med 3 diff sperrer og helt vill hjulvandring i Travelltruck tilpasning. Bil for kryssing av våre mange ørkner og gamleveien til Cape York.

Det finnes her nede endel 4x4 husbiler fra omlag 10 påbyggere. Eksempelvis EarthCruiser Australia Expedition Motorhome Camper Van Wollongong 4x4 restene etter grounderen Lance flyttet til USA og startet en fabrikk i Oregon.
 
Toppen