Är det här framtiden?

Mats S

HBK Medlem
Inlägg
515
Kommun
Älvkarleby
HBK-Nr
1474
Medlemskap
2021
be industrin ta fram med mer miljöbränsle ganska tyst från mp endast el är under deras lupp med allt det det innebär fri rörlighet kan ni glömma
för att miljöbränsle räcker inte till
Nej man fokuserar inte enbart på el. Reduktionsplikten skärps steg för steg så andelen förnybart innehåll i diesel och bensin kommer att öka undan för undan.
 

bengtic

HBK Medlem
Inlägg
4.417
Kommun
Finspång
HBK-Nr
11273
Medlemskap
2021
Mycket av bränslet och skatten är ju rent politiskt och har lite eller ingen förankring i verkligheten och ganska specifikt för sverige och dess regering. Idag är det väl knappast någon som tror att det systemet finns kvar efter valet 2022.
Förmodligen kommer marknadskrafterna i högre utsträckning styra det sk. miljötänket.
Med nuvarande tänkesätt skulle väl island åka på en rejäl utsläppskatt eftersom de har vulkaner och sen ska ju energien beskattas också.
Kommer inte oljan från naturen och är återvunnen skog bara med en längre tidshorisont?
Hur mycket olja finns det i våra kläder numera? Ska bomull ha skatterabatt.
När jag först lärde mej om hur en motor fungerade så blev jag förvånad över hur mycket förluster i rörelseenergi det måste vara i en motor med kolvar som går fram och tillbaka jag tyckte då att det måste finnas ett bättre sätt att lösa problemet. Jag tyckte också det var konstigt att bilar kunde åka omkring och släppa ut giftig rök men man fick inte elda så att det rök.
Men då var man ung och dum och hade inte blivit tonåring än.
 
Toppen