• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Nedräkningen har börjat

Stod framför almanackan
såg att nu var det inte många blad kvar
tills bladet med semester står skrivet.
Åtta veckor:)
tre arbets-helger:D
nu känns det att det börjar närma sig.
Så nu måste kyla o gråväder försvinna,
sommaren kommer snart:yes:
Men innan den stora resan
tar vi de mindre tripparna
dit näsan pekar
stannar där det känns skönt
ofta kommer det att bli bara till lilla gosingen som har föräldrar som renoverar hus
lite hinner vi med att hjälpa innan vi far i väg.

Nu tar vi till Gunillas stora vååårskriiiik, så alla får vår.

Leena




Kommentarer

Jag skulle till att skriva en blogg om nedräkningen nu
men det var redan nedräkning för Leena
fast där är det semestern
som väntas in och det är ju en härlig tid också.
Vi har nu börjat våran nedräkning..
3dagar kvar tills vi reggar in husbilen 1/4
och sen hämtar vi den 2/4..längtar!
Så nu står det fullt med husbils saker framme,som vi måste ha med oss,vi tömde den helt när vi lämnade den i höstas .
Ska bli roligt att få åka och hämta den...änteligen!!

Wanja
 
F
en vecka närmare sommarsemestern som fått smolk i bägaren.
Jordbävning i de trakterna i Italien vi planerat åka. Nu får vi se över våra resplaner o åka någon annanstanns. Så det blir att surffa runt på nätet o läsa reseberättelser igen. Men lite Italien kommer det att bli iallafall.

Nu har säsongen kommit i gång, den gågna helgen vi var ute o åkte såg vi massor av husbilar.
Helsingborg var solig men med kylig vind, varmare ju längre från havet man var. Vi tog en sväng till Varberg men då satte ett riktigt busväder in, blåsigt o kallt, så det blev bara att sova vid fästningen med minst 15 andra husbilar.
Hemma gick de i T-shirt, typiskt, ofta så när vi är på västkusten då är vädret kanon hemma.
Nu blir det lite paus i resandet, med min vanliga otur så arbetar jag hela påsken, ja jag arbetar visst alla kommande storhelger detta år förutom midsommar då jag har semester.

Så Glad påsk o trevliga turer:msn_flower::msn_sun::msn_flower::msn_sun:
önskar
Leena
 
F
två veckor av åtta är nu avverkade o arbetshelg nummer ett av tre är snart förbi.:)
Lite lätt har jag börjat med förberedelserna inför sommarresan, lite tidigt kanske, men skönt att ha koll så att pass o alla kopior på kort och telefonnummer man behöver är ok. Ligger i sitt kuvert klara att låsa in när det blir dags.
Omjusteringarna på vår resa har löst sig, vårt första resmål blir som vi bestämt, Cinque Terre, sedan får vi se, kanske blir det en titt på Venedig igen.
Men det blir mer Frankrike än vad vi tänk, så det blir att läsa in sig på franska, kan bara ett ord o det kommer man inte långt med o det ordet säger man bara till sin käraste.

Påsken över o här har vi sett massor av husbilar, hur vädret varit har jag mindre koll på förutom nattetid då det varit dimma o kyligt. Hoppas nu att det inte blir sämre till helgen, långledig, är som en minisemester, så det blir att ta ut o lufta husbilen.

Wanja, din nedräkning är ju över nu, du har väl fått in alla saker i husbilen o varit ute på en tur, skönt att komma i gång.:wink:

Gunilla, ni är ute o far än med er Bettan, kul att få komma ut på vägarna igen.:yes:

Tystnad råder o det är dags att gå min nattrond, skönt att så många haft ro att fira påsk, vi har inte haft mycket att göra:spinny:

God morgon på er alla
Leena
 
F
av åtta har nu gått, skönt, det blir närmare.:)
Just nu lugnt på förberdelsefronten, finns inte så mycket att göra mer än att vänta, vilket känns långt nu.

Helgens minisemester avlöpte i lugnets tecken, förutom i Varberg där raggarna gjorde sina försök att reta upp oss husbiister som stod där för natten, tror inte de lyckades så bra. Vi somnade iallafall i från deras mullrande motorer o höga musik. Sovmorgon varje dag i helgen har jag fått, sköööönt.
Nu har batterierna laddats för en ny arbetsvecka o jag hoppas lugnet består från förra veckan, känns i kropp o själ nu att det behövs semester. Det har varit en slitig vinter o förvår.:eek:

Ha de
Leena;)
 
F
kan nedräkningen avslutas med resa.
Haft tur att kunna byta bort min natt-tur jag hade sista veckan innan semestern o det innebär att vi kan åka redan i DAG om 4 veckor.:yes:
Guuu vad skönt för jag gillar verkligen inte att arbeta natt, blir så rastlös o uttråkad då det mesta ska vara lugna gatan om natten o om det mot förmodan inte är det, är det inte kul med stim på natten då man inte är lika allert som på dagen.:swoon:

Den här helgen har bilen fått stå, gubben sköter om den så den ska vara fin när den plockas ut nästa gång, kanske blir det en tur helgen efter valborg. Så denna helg har det bara varit lilla gosingen Alvar som gällt o så fick jag för mig att putsa lite fönster som kommit fram från inplastningen, skönt nu har vi blivit lovade att allt(ställningar o plast) ska bort till valborg så då kan vi se ut igen. Det har vi nte kunnat göra nu på 6 veckor.:twitcy:

Leena:bye:

 
F
man längtar till en ny arbetshelg, men det är precis vad jag gör just nu. För när nästa arbetshelg, om tre veckor, är över så är vi redan på väg vid denna tid, alltså närmare Öresundsbron än hemma:). Så nu börjar resfebern stiga med många grader.
Får se fram mot två lediga helger o kanske hinner vi med en liten tur, vi måste i allafall åka till Mönsterås o fylla gasoltuberna. Dit är det inte så långt så om vi inte hinner med en helgtur får det bli en dagstur istället. Bättre en ingeting.
Bara nu inte Nya influensan förstör allt:eek:, ska man tro på all skrämselpropaganda tidningarna håller i gång eller på de små notiser o nyheter som kommer som nästan inte hörs att det inte är så allvarligt. Just nu väljer jag det mindre allvarliga o håller koll på läget.

Inte är det lätt att hålla diet, men jag är duktig o tittar inte åt sötsaker. Men så här hungrig som jag varit sista dagarna har jag inte varit med om tidigare. Äter som en häst:wideeyed: o om det hänt något på vågen vet jag inte, vågar inte kolla. Men men det är bara att hålla ut.

Leena:mat:


 
F
så nu kan jag börja med att planera,
vad ska med, vad ska inte med.:wideeyed:
Sommarkläder ska fram o titta igenom skafferiet, finns allt som vi behöver eller ska det inhandlas något. Många paket med kok-kaffe går det åt, är inte så förtjust i pulver. Men de ligger redan i husbilen.

Det blev bara en kort tur i helgen, skönt ändå att få komma ut.:yes:
Idag blev det promenad i det härliga försommarvädret o så en liten tur med vanliga bilen ut på landet, skönt med en kaffepaus i en skogsbacke o lyssna på tysnanden o fågelkvittret. :music-icon:
Vägen hem tog vi genom min gamla arbetsplats, inte ofta man är i de norra delarna av staden, så annorlunda det ser ut i dag. Den stora parken som på den tiden var den stora samlingsplatsen för många är helt tom, de stora träden bara står där. Minnen om trevliga o roliga händelser kommer upp, som då det firades midsommar o alla som kunde var med. För många var detta den största händelsen på året o nya sommarklänningar skulle inhandlas. Sång, musik o uppträdande av lokala förmågor gjorde eftermiddagen till en riktig höjdpunkt för många. Sånt förekommer inte idag inom sjukvården.
Ja ja det är nya tider nu.

Ha dé
Leena;)
 
F
är nu gågna, sista arbetshelgen närmar sig med stormsteg.:yes:
Nu börjar det synas här hemma att vi ska iväg på långresa, kläder o allt annat som ska med börjar samlas på matsalsbordet, mycket är redan avbockat från min lista. Åker redan i kväll en sväng till husbilen o börjar packa in.
Just nu känns det lite stressigt, ska jag hinna med allt. Har bara den kommande veckan en hel ledig dag:twitcy:, gäller att hålla planeringen så vi kommer i väg som vi tänkt. Jag vill bara komma hem från jobbet o åka direkt, då kan jag släppa allt som har med jobbet o vardagen att göra.
Så nu gäller det att träffa min lilla gosingen så mycket som möjligt så man klarar att inte se honom på sex veckor, hur nu det ska gå:confused:. Tur det finns mobiler så man kan få små filmsnuttar att titta på.

Leena, med många graders resfeber;)
 
F
ja det kan man fråga sig, men en del styr man inte över, som att kollegor blir sjuka o man får ändra i sitt schema, studiebesök man inte visste man skulle på. Så nu har jag varit på snabbvisit på Varbergs sjukhus, såg bara deras nya läkemedelsautomat o lunch i matsalen. Ett litet besök i Ullared blev det förstås på hemvägen, inga inköp till mig men väl till dotter, son o lilla gosingen blev det handlat till. I morgon måste det mesta bli klart, för nu närmar sig den sista arbetshelgen med STORMSTEG. Tror nog att jag får till det så vi kommer i väg så fort jag nästan kliver ut från avdelningen. För då är det semester.

Trevlig husbilshelg
Leena;)
 
F
bara knappt tre timmar kvar tills semestern börjar:D,
väntar o väntar att nattsköterskan ska vakna o komma hit så jag blir avlöst.
Husbilen står där hemma nu, packad o klar, bara gubben o jag som fattas.
Nu är jag uttråkad, rastlös o det finns inte mycket att göra mer än att väääänta.:swoon:

Nedräkninger avslutad o resfeber, ja det kan man lugnt säga att jag har. Vet att gubben går där hemma o trampar med resfeber han oxå.

Vi planerar att köra till tankstället strax utanför Köpenhamn, för att där stanna för natten. Sedan fortsätter vi ner genom Tyskland, Österrike och förhoppningsvis någon gång under onsdag vara framme vid vårt första planerade stopp, Garda. Sedan tar vi det lugnt o planerar resväg efterhand. Italien o Frankrike är det tänkt.:)
Hemma igen i slutet av första veckan i juli.

Kikar in på HBK när vi springer på något internet-cafe eller om vi har turen att hitta något trådlöst nät som är öppet.

Kör försiktigt alla som ska ut på vägarna o få en skön försommar.

Leena:bye:
 
Jag önskar er en riktigt fin semester lite avundsjuk blir man ju. Men förhoppningsvis får vi också en härlig 1:a säsong med "ga.Bettan"
även om vi håller oss i Sverige så finns det mycket att se. Ta det nu försiktigt på vägen.
Ha det gott
mvh Gunilla
 
F
har gått in på halvtid nu.
Vi har haft en underbart härlig tid i italien, mycket varmt, sol o härliga bad.
Just nu sitter vi vid Mosel o tar det lugnt.
Ska i sakta mak ta oss fram genom tyskland o om vädret är ok tänkte vi ta en sväng till Skagen innan det blir dag satt åka över bron.
Det har inte varit lätt att hitta trådlöst o det har varit för varmt att leta efter intern-cafeer, men nu har jag tur att hitta ett trådlöst.

Oh vad jag saknar min lilla gosing som blir 9 månader i dag, han har precis börjat få tänder o vill visst bara gå om man håller i honom. det händer så mycket just nu närman inte ä rhemma.

Ha en skön midsommar alla, hoppas sommarvädret kommit till Sverige.

Leena;)
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55288
Visningar
405
Kommentarer
12
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen