Jag gör ett försök!
SirMcLains Thai cream chicken soup.
Ingredienser
Lägg i en stor kastrull på en gång och koka upp för att sedan sjuda minst en timme gärna två.
2 kycklingbröst (strimla i lagom bitar) Eller vilka kycklingbitar som helst
2 tsk teskedar Sambal
3 msk rågade curry
2 dl Creme Fraiche
2 dl grädde
1/2 l kokosmjölk
50 gr färsk ingefära
4 stora vitlöksklyftor
1 kycklingbuljong
1 nypa Kardemumma (bara lite)
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk kummin
1-2 st färska chili (klipp med en sax)
När du stängt av plattan släng i och låt det mjukna på eftervärmen en kvart
1 dm purjolök strimlad
1 morot strimlad (tändstickor)
1 stor lök (halvmånar)
2 dl vitkål
lite färska salladsblad i lövstorlek
Smaka av med mer salt, peppar och curry efter behov
Den blir väldigt krämig, picante och om man gör det rätt, lite krispig. LCHF men inte strikt.
SirMcLains Thai cream chicken soup.
Ingredienser
Lägg i en stor kastrull på en gång och koka upp för att sedan sjuda minst en timme gärna två.
2 kycklingbröst (strimla i lagom bitar) Eller vilka kycklingbitar som helst
2 tsk teskedar Sambal
3 msk rågade curry
2 dl Creme Fraiche
2 dl grädde
1/2 l kokosmjölk
50 gr färsk ingefära
4 stora vitlöksklyftor
1 kycklingbuljong
1 nypa Kardemumma (bara lite)
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk kummin
1-2 st färska chili (klipp med en sax)
När du stängt av plattan släng i och låt det mjukna på eftervärmen en kvart
1 dm purjolök strimlad
1 morot strimlad (tändstickor)
1 stor lök (halvmånar)
2 dl vitkål
lite färska salladsblad i lövstorlek
Smaka av med mer salt, peppar och curry efter behov
Den blir väldigt krämig, picante och om man gör det rätt, lite krispig. LCHF men inte strikt.