Marianne & Ranko
HBK Medlem
Litet kylskåp på 90L med minimal frysfack gör att man måste tänka efter vad som ska med på resan. Förutom torrfoder (knäckebröd, spagetti & ris), konserver, dagligvaror som grädde och ost, man tar naturligtvis med sig någon form av kontokort och lite kontanter i "bakfickan". Och så har det varit på alla våra resor, både söderut och norrut.
En av våra svagheter har varit fullkornsbröd typ Danskt rågbröd som jag normalt bakar själv med råg-surdeg (godast) och förvarar i frysfacket. Problemet är att när mitt bröd tar slut, då måste vi köpa nytt (speciellt i Norge) för dyra pengar... ...och hur löser man problemet då?
I år ska vi testa vakuumförpackat vilket kanske inte behöver uppta plats i kylen/frysen. 6 vacuum-plastpåsar är nu förpackade och ska transporteras i en back i garaget så får vi se hur detta kommer att fungera. En avrapportering kommer att ske efter Nord Sverige & Norge-semestern...
Hör gärna av dig om du har erfarenhet och tips kring vacuumförpackning, vi är totala nybörjare!

En av våra svagheter har varit fullkornsbröd typ Danskt rågbröd som jag normalt bakar själv med råg-surdeg (godast) och förvarar i frysfacket. Problemet är att när mitt bröd tar slut, då måste vi köpa nytt (speciellt i Norge) för dyra pengar... ...och hur löser man problemet då?
I år ska vi testa vakuumförpackat vilket kanske inte behöver uppta plats i kylen/frysen. 6 vacuum-plastpåsar är nu förpackade och ska transporteras i en back i garaget så får vi se hur detta kommer att fungera. En avrapportering kommer att ske efter Nord Sverige & Norge-semestern...
Hör gärna av dig om du har erfarenhet och tips kring vacuumförpackning, vi är totala nybörjare!
