H
hianders
Guest
Ibland tryter ju fantasin - vad ska vi äta till helgen eller till middag idag?
Här kommer så ett förslag som är enkelt och jättegott!
HYTTSILL
OBS! Receptet är för 10 pers men jag använder alltid mkt grädde i denna rätt.
10 urvattnade saltsillfiléer
100 gr smör el margarin
4 stora gula lökar
3 dl vispgrädde
Lägg väl urvattnade saltsillfiléer i en ugnssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250 grader, ca 15 minuter.
Skala och hacka löken och bryn den lätt i resten av matfettet. Lägg löken på sillen och häll på grädden.
Stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen är tjock och simmig.
Servera hyttsillen med bakad eller kokt potatis.
Lycka till!
fru hianders/Inger
PS Man kan bara inte misslyckas med denna rätt. Jag tror säkert man kan använda ett magrare gräddalternativ också men har ej provat det! DS

Här kommer så ett förslag som är enkelt och jättegott!
HYTTSILL
OBS! Receptet är för 10 pers men jag använder alltid mkt grädde i denna rätt.
10 urvattnade saltsillfiléer
100 gr smör el margarin
4 stora gula lökar
3 dl vispgrädde
Lägg väl urvattnade saltsillfiléer i en ugnssäker form. Klicka på hälften av matfettet. Stek i ugn, 250 grader, ca 15 minuter.
Skala och hacka löken och bryn den lätt i resten av matfettet. Lägg löken på sillen och häll på grädden.
Stek ytterligare ca 15 minuter tills grädden kokat in och såsen är tjock och simmig.
Servera hyttsillen med bakad eller kokt potatis.
Lycka till!
fru hianders/Inger
PS Man kan bara inte misslyckas med denna rätt. Jag tror säkert man kan använda ett magrare gräddalternativ också men har ej provat det! DS
