Tömma skitburken

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5,095
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Om man mot förmodan står där med full toaburk & långt till tömningsmöjlighet så finns ju alternativet att plocka fram en spade, gräva ett (minst en halvmeter) djupt hål & tömma burken. Naturligtvis bara om man har ett miljövänligt medel tillsatt & därefter återställa platsen-
 

Ulf & Marie

HBK Medlem
Inlägg
486
Kommun
Härryda
HBK-Nr
24973
Har aldrig haft problem att slänga soppåsen eller tömma kassetten på rätt ställe.
Finns ju latriner eller toa på rastplatser eller bensinmackar, campingar, ställplatser, båthamnar etc. som man passerar när man fricampat några dagar. Man måste ju ändå fylla på färskvatten.
Tycker det är svårare att hitta tömningplatser för gråvattnet om man inte vill släppa ut det i naturen.
 

Michael Johansson

HBK Medlem
Inlägg
7,068
Kommun
Nybro
HBK-Nr
663
Jag har aldrig upplevt något problem att bli av med soporna när vi kört i Dalarna eller norr därom, så To+GU, där jag kan inte vara behjälplig. Det går ju alltid att hitta soptunnor, papperskorgar mm, speciellt om man som vi sopsorterar och slänger restsopor så fort vi får syn på ett sopkärl.
 

TO+GU

FD. HBK Medlem
Inlägg
3,111
Kommun
Timrå
HBK-Nr
4718
Vill inte slänga hushållssopor i andras soptunnor inte heller i någon papperskorg.
 

TO+GU

FD. HBK Medlem
Inlägg
3,111
Kommun
Timrå
HBK-Nr
4718
E 45 mellan Ytterhogdal och Hoting finns det ingen sophanteringen det är bara 30 mil. För oss är hushållssoporna ett stort problem, det blir en soppåse per dygn.
 

Ulf & Marie

HBK Medlem
Inlägg
486
Kommun
Härryda
HBK-Nr
24973
Vi åkte Trondheim - Östersund - Kiruna - och ner kustvägen i somras, slängde soppåse varje dag,
Kan inte minnas att det var problem. Fricampade mest. Rastplatser, p-platser, etc.
Men kommer inte ihåg exakt var soptunnorna stod :)
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
352
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Har suttit o läst hela tråden i en varm o månbelyst Canarinatt. Min slutsats av alla inlägg är att alla är ansvarsfulla och hänsynsfulla, men att vanligt sunt förnuft kan få lite olika konsekvenser. Minns från tiden som bussförare i Europa op 70-talet broblemet med toaletten ombord. Fanns egentligen inga platser att tömma, men hade man 50-60 passagerare på en resa till Sorrento o Capri så fick man problem. Det gällde att hitta lösningar, inte alltid så enkla. Förnuft o hänsyn både till land, folk o passagerare var nödvändigt. I dag är allt mycket enklare, campingar ställplatser o sunt förnuft löser ”skitproblemen”.
 

TO+GU

FD. HBK Medlem
Inlägg
3,111
Kommun
Timrå
HBK-Nr
4718
Det händer ofta att vi fricampar 2-3 dygn på samma ställe, det kan vara långt till närmsta soptunna. Det är inte så trevligt att ha 2-3 soppåsar i bilen varma sommardagar.
Tommy R
 

markusla

FD. HBK Medlem
Inlägg
20
Kommun
Gävle
HBK-Nr
27563
Vi hade premiär med husbil i helgen och jag börjar inse vidden av problemet med latrin och tömning.

Den fina ställplatsen i centrala Gävle var stängd för säsongen (öppen vardagar). Hittade till slut ut till en camping utanför stan, där det egentligen också var stängt men de fixade så vi kunde tömma kassetten, så jäkla snällt!
Men den fasta tanken och gråvattnet då? Var omkring Gävle tömmer man det?
T.ex Gästrike återvinnare borde ju kunna ha tömning?

Oerfarna som vi är insåg vi inte vilket helvete det skulle vara att tömma någon av dem på ett okej ställe.

Jag tror att den bensinmackskedja eller (Mcd?!) som på alla sina service ställen erbjuder enkel hantering för husbilar till en kostnad kommer få en himlans massa kunder. Tänk att smidigt kunna bli av med rubbet för ett par hundralappar och samtidigt fylla på dricksvatten nästan oavsett var man är i landet!
 

jasno

HBK Medlem
Inlägg
190
Kommun
Trollhättan
HBK-Nr
5229
bara man inte gör som en jag kände tidigare! Han hade en 300 liters toatank och en kran vid tronen. På fråga om var han tömde sa han med ett leende" Det regnar alltid någon gång när jag åker i mörker" i övrigt så anser jag att utan chemikalier så skogen och en spade ett bra val.
 
Toppen