• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Svenskarna ändrar sina semesterplaner.

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.155
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Att det kommer att bli en sommar som blir i Svemester-/hemester-/ Staycation-trendens tecken är given av kända orsaker.

Dometic Group AB, som tillverkar absorptionskylskåp och annan utrustning för bl.a. husvagnar och husbilar, gjorde I förra månaden en ambitiös marknadsundersökning om våra semesterplaner inför sommaren.

Den visar bl.a. att 61% av de tillfrågade innan Coronapandemin drabbade oss, hade planerat sin sommarsemester utomlands, men nu med de nya förutsättningarna är det bara 25% som fortsatt planerar utlandsresan.

Gräver man lite djupare i undersökningen så är det den egna bilen/fordonet som används för transporten och flera dagar skall spenderas utomhus vad det nu kan betyda. Flera säger sig också prova på camping för första gången.

Det ökade intresset för camping är inte enbart en svensk företeelse, utan den finner man i många marknader. De yngre generationerna visar ett stort intresse, som troligen kan kopplas till ett ökat miljö-/klimatmedvetande.

Survey 75 percent of Swedes Will Staycation in Summer 2020 | Dometic

TommyD
 
Senast ändrad:
Toppen