Stoppförbud på del av Vildmarksvägen

Montreal

HBK Medlem
Inlägg
8.898
Kommun
Alingsås
HBK-Nr
707
Medlemskap
2023
Det var bl.a. folk som stannade på vägen och sprang efter kalvarna för att ta en selfie på dom.... Saknar ord...

Vi var däruppe lite senare, såg bara skyltarna, inga renar just där.


Antar att dom tror att dom har kommit De Vuxnas ZOO?!
 

Stig

HBK Medlem
Inlägg
1.378
Kommun
Varberg
HBK-Nr
12151
Medlemskap
2021
Ja absolut.
Men kan pågående pandemin (som var första sommaren ifjol, med alla som normalt är utomlands) ha påverkat antalet resande på den vägen?
Ifjol som dessutom var en verklig boom vad det gäller försäljning av husbilar och husvagnar, uthyrningssiffror i topp(alla som inte kunde resa på charter mm).
Tror du dom siffrorna hade varit utan pandemin?
Om det är så att pandemin kan ha påverkat att fler åkt den vägen ifjol, kan det kanske vara lite för mycket begärt att dom som ligger bakom den här marknadsföringen av vägen skulle känt till pandemin för flera år sedan.

-hoppas folk tänker sig för bättre igår, hoppas hoppas...
Hej
Nej, utan pandemin hade det varit färre men de platser och orter man marknadsför under lång tid så görs det för att öka antalet besökare. När pandemin slog till så ökade besökarna i norr med ca 20% och de flesta av dem hade inte varit där förut och det verkar som om en majoritet av dem åkt till några få kända platser och i och med det så blir det många på de platserna. Det var fler platser som var "överbefolkade" i området runt Höga Kusten fanns stundtals inte en parkeringsplats ledig (för att gå på lederna) och vid Storulvån var det helt kaos med mängder av folk. Bara 3 km därifrån stod vi helt själva.
På det stora hela såg vi inte fler personer (eller husbilar) än vanligt under vår norrlandstur i fjol. Vi stannade till vid Höga Kusten bron och där var naturligtvis många besökare men i övrigt på en drygt två veckor lång tur stod vi själva alla nätter utom en då var det en husbil till 50 meter bort.
 

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.379
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Ser i Länstidningen ett reportage om öppningen av Vildmarksvägen över Stekenjokk, som tog plats redan den 6 juni i år. Nu utan de karaktäristiska höga snövallarna som vi sett tidigare år, i samband med öppningen av vägen över kalfjället.


Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen