Hej!
Jag tänker baka en spettekaka inför julen och har provat ett recept med smör, socker, ägg och potatismjöl. Den gräddades i vanlig ugn.
Resultatet blev en pannkaka utan den traditionellt porösa kosistensen, eftersom smeten flöt ut.
Då jag kontollerade flera recept så fann jag att alla inte innehöll smör eller margarin, så frågan är vad som gäller, och hur jag skall få "spiddekaugan" rätt.
//Conny
PS
Spettekakan kommer ursprungligen från Tyskland/Österrike. Första gången spettekakan omnämns i Sverige är i en bok från 1644.På den tiden var det bara adelsfolk som åt kakan. Den räknas numera som Skånes nationalkaka.
DS
Jag tänker baka en spettekaka inför julen och har provat ett recept med smör, socker, ägg och potatismjöl. Den gräddades i vanlig ugn.
Resultatet blev en pannkaka utan den traditionellt porösa kosistensen, eftersom smeten flöt ut.
Då jag kontollerade flera recept så fann jag att alla inte innehöll smör eller margarin, så frågan är vad som gäller, och hur jag skall få "spiddekaugan" rätt.
//Conny
PS
Spettekakan kommer ursprungligen från Tyskland/Österrike. Första gången spettekakan omnämns i Sverige är i en bok från 1644.På den tiden var det bara adelsfolk som åt kakan. Den räknas numera som Skånes nationalkaka.
DS