Svårt är att leva längre tid utan "Småländsk söndagskotlett". I Spanien är denna gamla delikata rätt nästan omöjlig att tillreda i en liten resebil utan frys.
Förpackningsindustrin firar triumfer här nere liksom i Sverige. Storhushåll med rejäla frysar kan spara några kronor på alla storförpackningar givetvis men även jag vill ha en kotlett ibland. Att handla i manuell köttdisk kräver sin man om man inte vet vad saker och ting heter på spanska men skulle man ändå lyckas med konststycket att handla till sig en kotlett så återstår många förtretligheter innan man nått målet!
40-procentig grädde har jag ännu inte sett i Spanien. Varianter på temat med kolossalt lång livslängd finns men läser man innehållsförteckningen så avstår man gärna från dessa moderna produkter, i varje fall jag! Småländsk söndagskotlett kräver riktig grädde, inte alla dessa egendomliga avarter som finns idag!
Vad göra? Tunnskivad ättiksgurka finns i Danmark men inte i Spanien, tror jag. Jag har i varje fall inte sett någon. Äckliga cornichoner kryllar det av men riktig ättiksgurka finns inte.
Finns det någon här som vet hur man ska få ihop en riktig "Småländsk söndagskotlett" i Spanien? Ingen Medelhavsvariant utan en äkta sådan.
Jappe
PS. Jag blir nog på bättre humör i morgon när jag med "Darrens" hjälp ska få min marina eltoalett att fungera igen. Servicekitet kostar här 120€, dyrare än i Sverige! Giv mig styrka! Kitet kommer i morgon liksom tändstiftet till gaspannan. Frågan är om jag ska testa pannan inne på campingen eller utanför, kanske nära brandstationen! Skulla jag få igång dessa båda viktiga funktioner igen så kan jag återfå friheten och slippa stå fjättrad vid en elstolpe på en camping!
Jappe
Förpackningsindustrin firar triumfer här nere liksom i Sverige. Storhushåll med rejäla frysar kan spara några kronor på alla storförpackningar givetvis men även jag vill ha en kotlett ibland. Att handla i manuell köttdisk kräver sin man om man inte vet vad saker och ting heter på spanska men skulle man ändå lyckas med konststycket att handla till sig en kotlett så återstår många förtretligheter innan man nått målet!
40-procentig grädde har jag ännu inte sett i Spanien. Varianter på temat med kolossalt lång livslängd finns men läser man innehållsförteckningen så avstår man gärna från dessa moderna produkter, i varje fall jag! Småländsk söndagskotlett kräver riktig grädde, inte alla dessa egendomliga avarter som finns idag!
Vad göra? Tunnskivad ättiksgurka finns i Danmark men inte i Spanien, tror jag. Jag har i varje fall inte sett någon. Äckliga cornichoner kryllar det av men riktig ättiksgurka finns inte.
Finns det någon här som vet hur man ska få ihop en riktig "Småländsk söndagskotlett" i Spanien? Ingen Medelhavsvariant utan en äkta sådan.
Jappe
PS. Jag blir nog på bättre humör i morgon när jag med "Darrens" hjälp ska få min marina eltoalett att fungera igen. Servicekitet kostar här 120€, dyrare än i Sverige! Giv mig styrka! Kitet kommer i morgon liksom tändstiftet till gaspannan. Frågan är om jag ska testa pannan inne på campingen eller utanför, kanske nära brandstationen! Skulla jag få igång dessa båda viktiga funktioner igen så kan jag återfå friheten och slippa stå fjättrad vid en elstolpe på en camping!
Jappe
Senast ändrad: