Sv: På spåret, del 3 2011/15
Ser att ni har rest runt i de nordvästra delarna av Spanien, en för många gömd okänd pärla, inte minst vad gäller den spanska gastronomin. Det spanska köket är egentligen många kök, men tror att de flesta spanjorerna accepterar påståendet att det bästa spanska köken finner man just uppe i Basken, Asturias och skaldjurens Rias Bajas, Galicien.
Vackert är det också, till och med en sliten, grå industristad som Bilbao har man utvecklat, städat upp och gjort både intressant och fin. San Sebastian med sin enorma playa, fin gammal stadsdel där man med fördel äter pinxos eller som vi säger utanför Baskien, pinchos.
Till de husbilsåkare som är intresserade av god mat rekommenderar jag en tur runt de nordvästra delarna av Spanien, en gastronomisk resa mellan toppkrogarna.
Spanien har sin egen Guide Michelin, den spanska motsvarigheten ges ut av oljebolaget Repsol och heter kort och gott, Guia de Repsol.
https://www.guiarepsol.com/es/la-guia/todos-los-restaurantes/
Det är många som låter den boken styra resan mellan krogarna.
Men nu till något helt annat
Här åt vi däremot inte alls bra, tvärtom. Men vad kan man förvänta sig i en turistfälla som det här?
TommyD