Nu har jag varit i Moseldalen i fyra veckor och under denna tid försökt lära mig lite om dess viner och det enda jag fått bekräftat är att Moselvinerna smakar bättre härnere än hemmavid. Mycket bättre! Dessutom är de mycket billigare! Jag har pratat med flera vinbönder (Winzer) och diverse kännare och "kännare" och alla är rörande överens! Det är du själv som avgör om vinet du dricker är gott eller inte. Punkt slut!
Möjligen var 2011 ett gott år i Mosel för alla vanliga viner (kabinett) jag har druckit från det året har varit jättegoda och inte alls smakat som de Moselviner jag har druckit i Sverige!
Idag provade jag ett rött vin, en Spätburgunder (Pinot noir) och det smakade terpentin. Jag hade stora förhoppningar eftersom jag för c:a 10 år sedan fick smaka på en mycket god Spätburgunder i Enkirch! Möjligen kom det vinet då inte från Mosel utan från Ahr och möjligen har Winzrarna där större kunskaper när det gäller röda viner. Det håller på att bli modernt bland Winzrarna i Mosel att försöka få fram goda rödviner!
Finns det någon här som kunskaper i detta ämne och kan tala om vad som gäller? OBS, Försåtlig fråga!
Jappe
Möjligen var 2011 ett gott år i Mosel för alla vanliga viner (kabinett) jag har druckit från det året har varit jättegoda och inte alls smakat som de Moselviner jag har druckit i Sverige!
Idag provade jag ett rött vin, en Spätburgunder (Pinot noir) och det smakade terpentin. Jag hade stora förhoppningar eftersom jag för c:a 10 år sedan fick smaka på en mycket god Spätburgunder i Enkirch! Möjligen kom det vinet då inte från Mosel utan från Ahr och möjligen har Winzrarna där större kunskaper när det gäller röda viner. Det håller på att bli modernt bland Winzrarna i Mosel att försöka få fram goda rödviner!
Finns det någon här som kunskaper i detta ämne och kan tala om vad som gäller? OBS, Försåtlig fråga!
Jappe