Sv: LCHF. Läs detta!
Google översätt, så skyll inte på mig.
//W
KOST LCHF (low-carb diet, hög fett)
INLEDNING
En kost "LCHF" (låga kolhydrater och hög fett-lågt kolhydratinnehåll och hög fett) innebär att du kommer att äta mindre kolhydrater och en högre andel fett.
Ännu viktigare du minskar ditt intag av socker och stärkelse. Du kan äta andra läckra livsmedel tills du är nöjd - och ändå gå ner i vikt.
Flera nyare studier har visat hög vetenskaplig kvalitet som gör det lättare LCHF både gå ner i vikt och kontrollera ditt blodsocker. Och detta är bara början.
GRUNDERNA
Ät kött, fisk, ägg, grönsaker som växer ovan jord och naturliga fetter (smör, ister).
UNDVIK: Socker, stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis). Ät när du är hungrig tills du är nöjd. Så enkelt är det. Du behöver inte räkna kalorier. Och glöm allt industriellt producerad mat.
Riktig mat. Agrégale bra fett (som smör).
Det finns goda vetenskapliga skäl till varför denna diet "LCHF" fungerar. När du undvika socker och stärkelse i ditt blodsocker stabiliseras och halter av fett lagring hormonet insulin minskar. Detta ökar din förmåga att bränna fett och känna sig mer nöjda.
Observera för diabetiker.
Undvika kolhydrater som höjer blodsockret minskar behovet av medicinering för att sänka den. Med samma dos av insulin innan kan resultera i hypoglykemi (lågt blodsocker, mindre än 70). Du kommer förmodligen att behöva kontrollera sockret oftare i början och reglera din medicin eller minska efter behov. Detta bör helst göras med hjälp eller stöd från din läkare att veta denna typ av kost. Om du är frisk eller diabetiker som behandlats med enbart diet eller med enbart metformin så finns det ingen risk för hypoglykemi.
Äter alla du vill
KÖTT: Alla typer. Nötkött, griskött, allt kött om du jakt, kyckling. Fettet av köttet är bra och även huden på kycklingen. Försök att hitta ekologiskt kött och gräs (gräs utfodras) om du kan.
Fisk och skaldjur: alla typer. Fisk innehåller mycket fett som lax, makrill eller sill (strömming) är mycket bra. Empanizarlos Evita.
ÄGG: alla typer. Kokt, stekt, ägg kaka. Helst ekologiska.
Naturliga fetter eller feta såser: Använd smör, grädde (som "tunga vispgrädde"), eller ister, kommer att ge en god smak på maten och att du känner mer nöjda. Bernaise sås, holländska, läsa paket etiketter eller göra dem själv. Kokosfett och olivolja är andra bra alternativ.
Grönsaker som växer ovan jord: Alla typer av kål och blomkål, broccoli, kål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, sallad, avokado, lök, paprika, tomater och mycket mer.
Mejeri: Välj alltid högsta fett alternativ. Äkta smör, grädde (40% fett), gräddfil, helfeta ostar. Turkiska yoghurt. Akta skumma mjölk och på grund av sin höga fetthalt, så undvik dem. Och undvika all mjölk som har smak, socker eller låg fetthalt, innehåller de mycket socker eller kolhydrater.
NUTS: De är bra i stället för godis när du är framför TV: n, men med måtta.
BÄR: OK, men med måtta, om du inte super strikt /-känslig. Mycket Rico med vispad grädde (grädde).
Max 5 gram kolhydrater (exklusive fiber) per 100 gram mat är grundläggande tips för nybörjare.
UNDVIKA följande om du KAN
Socker: Det här är det värsta du kan äta. Läsk, godis, juice (någon form) inklusive fresker, choklad, kakor, bröd eller rullar, kakor, snö, frukostflingor. Undvika om du kan alla esplenda sötningsmedel som sackarin, osv.
Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, chips.
Margarin: imitation smör är hög halt av omega-6, en annan imitation. Endast äta smör verkligen. Den falska har inga hälsofördelar, och inte smaka bra. Statistiskt är kopplad till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar.
EMELLANÅT
Du bestämmer när är rätt tid. Din viktminskning kan vara långsammare.
Alkohol: torrt vin (rött eller vitt vin), whisky, konjak, vodka, socker-fria drinkar.
DARK CHOCOLATE: Topp 70% kakao, helst bara sparsamt.
Ta dagliga
Vatten
Kaffe: grädde är mycket fett.
Du
TEORI LCHF (low-carb och hög fett)
Det är vad vi är konstruerade för att äta?
Människan har utvecklats under miljontals år som jägare, utan en massa kolhydrater. Vi åt vad naturen gav oss genom jakt, fiske och att naturen lämnas eller ätliga saker som var i skogen, skogar, osv. Detta inkluderade inte mosad stärkelse i form av bröd, pasta, ris, potatis. Vi har bara ätit sådana saker i de 5 till 10,000 år, sedan början av jordbruket. Anpassningen av våra gener är minimal på så kort tid.
Med den industriella revolutionen, 100-200 år sedan, har vi nu fabriker som kan göra stora mängder socker och vitt mjöl. De är kolhydrater som spjälkas snabbt. NEJ hunnit genetiskt anpassa detta livsmedel har.
På 80-talet rädslan för fett i den värld vi invaderade. De fettsnåla produkter dök överallt. Om du äter mindre fett du behöver äta mer kolhydrater för att känna full eller nöjd. Vid denna tid den värsta epidemin av fetma och diabetes i världens historia har dykt upp. Landets fett-fobiska, är USA nu en som har blivit slagen med detta och är det mest feta landet i världen.
Det är nu klart att rädslan för naturligt fett måltid var ett misstag.
Problemet med socker och stärkelse
Alla smältbara kolhydrater omvandlas till enkla sockerarter i tarmen. Sockret absorberas i blodet, höja nivån av hormonet insulin. Och insulin är fett-lagring hormon.
Insulin produceras i bukspottkörteln. (Bilden nedan).
Stora mängder insulin förhindrar fett och bränna extra näring som lagras i fettet cellen. Efter en kort tid (några timmar eller mindre) resulterar detta i brist på näringsämnen i blodet, vilket skapar känslan av hunger och lust att äta något sött. Vanligtvis vid denna punkt de flesta människor äter godis eller mat. Detta startar cykeln igen, blir en ond cirkel och leder till viktökning.
En lågt intag av kolhydrater ger mer stabil glukos eller socker i blodet, och lägre nivåer av insulin. Detta ökar frisättningen av fett butiker i kroppen och ökar metabolismen av fett. Det gör oss vanligtvis förlora fett, särskilt runt buken hos patienter med bukfetma.
Gå ner i vikt utan att vara hungrig
Sådant LCHF sätt att äta gör det lättare för kroppen att använda fettdepåer eftersom deras frigivning inte blockeras av höga insulinnivåer. Detta kan vara en orsak till fettintag ger känslan av mättnad under längre tid än kolhydrater. Kaloriintaget minskar vanligen i studier där deltagarna äter allt de vill på en låg Carb diet.
Därför är det inte nödvändigt att räkna eller mäta mat. Du kan glömma kalorierna och kan förmedla lita på känslan av hunger och mättnad som din kropp ger dig. De flesta människor behöver inte räkna eller mäta din mat och inte behöver ha din andedräkt. Om du inte tror att det för ett par veckor för dig själv.
HÄLSA SOM EN GÅVA
Inget djur i naturen näring behöver hjälp eller tabeller med kalorier att äta. Och ändå, när du äter vad din kropp är konstruerad för att äta alltid behålla en normal vikt och undvika karies, diabetes och hjärtsjukdomar. Eftersom människan är ett undantag? Eftersom du kommer att bli ett undantag?
I vetenskapliga studier inte bara förbättrat vikt på en låg Carb diet, men också blodtrycket, blodsocker och kolesterol profil (HDL, triglycerider) också förbättrats. En full mage och mindre sug efter söt mat är också en del av den gemensamma upplevelsen.
Biverkningar eller utsättningssyndrom FRÅN SOCKER
Om du slutar äta socker eller stärkelse natten (cold turkey) rekommenderas och du kan uppleva några av de biverkningar eller utsättningssyndrom från att inte äta socker kommer att bli bättre när kroppen vänjer. För de flesta människor är det relativt mjukt och kan pågå flera dagar. Men det finns sätt att minska den.
Vanligt under den första veckan:
-Huvudvärk eller huvudvärk
-Trötthet
-Yrsel
-Hjärtklappning
-Irritabilitet.
Biverkningar förbättras snabbt när kroppen börjar anpassa och starta ditt fett bränner. Även dessa biverkningar kan minskas genom att öka vätskeintaget och tillfälligt öka saltintaget. Ett bra sätt är att ta en kyckling eller nötkött buljong varje gång. Alternativt ta några extra glas vatten och tillsätt mer salt på maten.
Anledningen är att livsmedel rika på kolhydrater kan öka vätskeansamling i kroppen. När du slutar äta denna typ av mat förlora överflödigt vatten via njurarna. Detta kan vara orsaken till uttorkning och brist på salt i den första veckan innan kroppen anpassar sig.
Vissa föredrar att minska kolhydratintaget långsamt, under flera veckor, för att minska biverkningarna. Men för de flesta är det mer praktiskt att ta bort socker och stärkelse trancazo en. Förlusten av några pounds eller kilo på vågen i början är en stor drivkraft.
HUR låga kolhydrater?
De mindre kolhydrater du äter desto mer effekt det kommer att ha på din vikt och socker. Jag rekommenderar att du följer lika strikta som kostråd. När du är nöjd med din vikt och hälsa kan sedan gradvis försöka införliva lite kolhydrater (om du vill).
Food Revolution.
Detta är ett tal av Dr Andreas Eenfeltd. Detta är en diskussion om Ancestral Health Symposium 2011, och lagt till vetenskap och revolutionens historia som tar maten.
Titta här You Tube: Maten revolutionen AHS 2011.
TEORI OCH PRAKTIK MER
Här fyra experter inom konsten, förklarar teori och praktik av olika kolhydratrestriktion.
Recept och tips:
Förslag till frukost.
• Ägg och bacon.
• Omelett
• Rester från kvällen innan.
• Kaffe med grädde.
• En burk makrill och kokt ägg.
• Kokt ägg med majonnäs eller smör.
• Avokado, lax och grädde.
• Pan-Oopsie smörgås (se recept nedan).
• En mycket tunn bit av toast med massor av smör, ost eller skinka, osv.
• Ost och smör
• Kokt ägg mosade med smör, skuren i små bitar gräslök, salt och peppar.
• En bit Brie ost och skinka eller salami.
• Hög fetthalt yoghurt (Turkiska är högre i fett) med nötter och frön (och kan vara allt från bär)
Lunch och middag.
• tallrik med kött, fisk eller kyckling med grönsaker och såser gjorda med fett, smör eller grädde. Alternativet istället för potatis kan vara mosad blomkål.
• Grytor, soppor med tillåtna livsmedel.
• Du kan laga de flesta av recepten om du undviker livsmedel eller rik på kolhydrater. Det är alltid en bra idé att sätta något extra fett (t.ex. smör, grädde, olivolja, smör).
• Drick vatten med din måltid och ibland ett glas rött vin.
Snacks eller mellan måltiderna.
När du äter en kost låg i kolhydrater och fett och protein men förmodligen inte behöver äta så ofta, att du åt en kost rik på kolhydrater. Bli inte förvånad om du inte behöver äta mellan måltiderna mellanmål eller ta. Många är bra med två eller tre måltider per dag. Men om du behöver äta mellan måltider eller småätande:
• Ät ost eller skinka rullar med grönsaker eller grönsaker (några att smörja honom smör ost)
• Oliver
• Nötter
• En bit ost
• En kokt ägg i kylskåpet
Oliver och nötter kan ersätta marker när du tittar på TV. Om någonsin du är hungrig mellan måltiderna du förmodligen inte äta tillräckligt med fett. Var inte rädd för fett. Ät mer fett tills du är nöjd.
Äta ute eller med vänner
• Äta på restauranger oftast inte ett problem. Du kan be dem att byta frites / stekt med sallad. Fråga om du kan sätta extra smör på kött om du behöver mer mat.
Kebab eller ledningar kan vara en anständig snabbmat (men undvik bröd). I hamburgare, hamburgare är det minst sämsta alternativet, be om det utan bröd och du sätter honom insvept i sallad. Naturligtvis undvika läsk och chips. Drick vatten. Ingredienserna är vanligen över pizza väl, men strängare så få re pizza pan som avgör äta.
• Om du äter varje dag är strikt mindre problem att göra undantag när du är inbjuden att äta ute. Om du inte vet vad de kommer att servera mat och sedan äta något innan de lämnar huset.
• Nötter och ost är en populär mat nödsituation när det inte finns några bra alternativ.
Inköpslista för nybörjare
Skriv ut listan och ta med den till affären:
• Smör
• Tung grädde (tung vispgrädde (40%)
• gräddfil (Gräddfil (34%)
• Ägg
• Bacon
• Kött (Ground, biff, köttstycken för gryta, biffar, osv.)
• Fisk (helst fisk med hög fetthalt som lax eller Mackarel)
• Ost (helst högt fettinnehåll)
• Turkiska Yoghurt (10% fett)
• Kål (kål, blomkål, brysselkål, osv.)
• Andra grönsaker som växer ovan jord.
• Frysta grönsaker (broccoli, kinesiska grönsakslåda, etc.)
• Avocado
• Oliver
• Olivolja
• Nötter: osötad flingade kokos (kokosflingor), nötter (valnötter), filbertnötter (hasselnötter), mandel (mandel), linfrö (linfrö), solrosfrön (solrosfrön), pumpafrön (pumpafrön) .
Rengör skafferi
Vill du öka chanserna att lyckas? Speciellt om du är sugen / beroende av socker är bättre än någon kasta eller ge bort någon mat med socker, stärkelse och produkter som säger "lätt", låg fetthalt (fettfri eller med låg fetthalt) eller fettfri (skummjölk) och andra produkter såsom:
-Sweet
-Pommes frites
-Läsk och juice
-Margarin
-Socker av alla slag (honung, agave, brunt socker, etc.)
Vete-
-Pasta
-Ris
-Allt du säger "låg fetthalt eller inget fett.
-Snö Cream
-Kakor
-Spannmål
Nu varför inte du?
Ormen i paradiset
Du måste vara mycket skeptisk, särskilt produkter som säger "low carb" såsom pasta eller choklad. Tyvärr är "skräpmat" som blockerade viktminskning för många människor. Dessa produkter är oftast fulla av kolhydrater när du läser etiketterna och marknadsföring kreativitet.
"De låga kolhydrater deg varumärke Dreamfields" till exempel är nästan ren stärkelse som absorberas mer eller mindre som en pasta:
Bedrägeriet av Dreamfields varumärket pasta
• Den Dreamfields Pasta Bedrägeri
Vad sägs om lowcarb bröd? Var försiktig: Om kokta med korn (vete, etc.) är verkligen inte låg-carb. Vissa företag försöker sälja det som lowcarb. Här är ett exempel:
• Julian Bakery s falska lowcarb bröd
Low Carb Choklad är vanligtvis full av berusade socker (socker alkoholer), räknas som tillverkning inte som kolhydrater. Men ungefär hälften av dem kommer att absorberas, och höja sockret. Resten hamnar i tjocktarmen, där de kan lätt orsaka gas och diarré. Förutom att upprätthålla ångest och längtan efter socker.
Om du vill vara frisk och smal - Som bäst färska och obearbetade.
RECEPT
Lätt att laga mat med ägg
1. Lägg dem i kallt vatten och koka i 4 minuter till 8 minuter eller mjuka ägg för kokta ägg. Ponles lite majonnäs om du vill.
2. Smörstekt med en eller båda sidorna. Agrégales salt och peppar.
3. Smält smöret i pannan och tillsätt 2 ägg och 3 msk grädde per portion. Tillsätt salt och peppar. Bátelos tills de är redo. Ponles upp gräslök och riven ost. Servera med stekt bacon.
4. Vispa 3 ägg och 3 matskedar grädde. Sätt salt och peppar. Smält smöret i pannan och tillsätt äggen med grädde och milkshake. När omeletten stelnar i topp kan du lägga till något gott. Till exempel en eller flera sorters ost, stekt bacon, stekt svamp, god kvalitet korv (läs ingredienserna) eller resterna från middagen. Vik omelett i hälften och servera med en läcker sallad.
Istället för bröd
Tror jag ska ha svårt att inte äta bröd. Ooopsies är ett bra val. Det är en "pan" inga kolhydrater och du kan äta på ett annat sätt.
Istället för pan-Oopsies
Oopsies
6-8 beroende på storlek,
3 ägg
100 g färskost
Nypa salt
½ matsked linfrö (men om du inte behöver lägga till)
½ tsk (tesked) bakpulver (bakpulver), men om du vill kan du utesluta.
-Separera äggen, den vita i en skål och äggula i en annan.
-Vispa äggvitorna med salt tills mycket hård. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan äggvita i rörelse.
-Blanda äggulor och cream cheese väl. Sätt om du vill att linfrö pulver (skalet fiber) och bakpulver (bakpulver) om du vill (göra Oopsies mer som bröd).
-Då mycket försiktigt sätta äggvitorna med äggula blandningen - försöker spara den klara luften.
-Sätt 6 stora eller 8 Oopsies mindre ugnsform.
-Grädda vid halv ugnen vid 150 grader C (300 grader F) under omkring 25 minuter - tills gyllenbrun.
-De kan ätas som bröd eller användas som bröd hotdog eller hamburgare. Du kan också lägga olika typer av fröer för att få upp dem innan bakning, för utsäde ex sesam (sesam) eller pumpakärnor blomma. En stor Oopsie kan användas för en rulltårta. Sätt ett generöst lager vispad grädde (vispgrädde) och lite "bär".
Om du vill vara mindre strikt: lite bröd
Du kan inte leva utan bröd? Begår ett tunt bröd med massor av smör och lägga till fler saker som bacon, ost, carnitas, tunga. Ju mer smör och mindre bröd upp de saker du behövs för att känna sig nöjd.
Istället för potatis, ris, pasta
-Blomkålspuré: Dela blomkålen i små bitar och koka tills de är mjuka med en nypa salt. Avlägsnar vatten. Tillsätt grädde och smör och blanda.
-Sallad: grönsaker som ges upp ur marken, med någon form av ost. Prova olika typer.
-Broccoli, blomkål och brysselkål kokt.
-Grönsaksgratäng: Stek i smör squash (squash), aubergine, fänkål (fänkål) eller andra grönsaker som du gillar, agrégales salt och peppar efter smak.
Sätt i en bakning ost. Värm ugnen till 225 grader C (450 grader F) tills osten smält och gyllene.
-Spenat eller kål med grädde.
Blomkål-ris, riven blomkål kokas i 1-2 minuter är ett bra substitut för ris.
-Avokado.
Snacks och efterrätt
-Blandade nötter
-Skivad korv, lägg en bit ost och en pinne genom dem.
-Grönsaker med DIP: gurka, blomkål, chilipeppar, osv.
Färskost-rullar: med salami, skinka eller en bit gurka.
-Oliver
-LCHF-frites: Lägg fint riven parmesanost i en bakform, värm ugnen till 225. C (450o F), låt det smälta och ha en fin färg (se den brinner lätt). Servera som chips, kanske med ett dopp.