Ett recept man inte kan misslyckas med.
Du tar fläskfile till det här receptet såklart.
Räkna med 200g rått kött per person (minst )
Du kan ta bort lite av fettet runt om filén men är du inte van vid sådant så funkar det att inte göra någonting speciellt med filén också.
Stö över grillkrydda efter tycke runt hela filén, ju mera desto starkare smak såklart.
Lägg filén i en ungnsäker form
Ställ ugnen på 150 grader och stick in en termometer i filén på det tjockaste stället.
När termometern visar 72-73 grader så är det klart.
Låt filén svalna, den skall/kan alltså med fördel serveras kall. (får den inte svalna så kan den vara lite röd innuti och då vill man kanske inte äta den men får den svalna så försvinner det röda och köttet blir saftigt.)
Det innebär att skall du ha kalas eller bjudning så kan du göra filén någon eller ett par dagar innan kalaset.
Före servering skär du filen i ½cm tjocka skivor och lägger upp snyggt på ett uppläggningsfat.
Mycket gott till är en grönsallad och potatissallad eller potatisgratäng.
Detta recept är det som används av de butiker som tex har matservice där man kan beställa olika färdiga plankor med mat.
Du tar fläskfile till det här receptet såklart.
Räkna med 200g rått kött per person (minst )
Du kan ta bort lite av fettet runt om filén men är du inte van vid sådant så funkar det att inte göra någonting speciellt med filén också.
Stö över grillkrydda efter tycke runt hela filén, ju mera desto starkare smak såklart.
Lägg filén i en ungnsäker form
Ställ ugnen på 150 grader och stick in en termometer i filén på det tjockaste stället.
När termometern visar 72-73 grader så är det klart.
Låt filén svalna, den skall/kan alltså med fördel serveras kall. (får den inte svalna så kan den vara lite röd innuti och då vill man kanske inte äta den men får den svalna så försvinner det röda och köttet blir saftigt.)
Det innebär att skall du ha kalas eller bjudning så kan du göra filén någon eller ett par dagar innan kalaset.
Före servering skär du filen i ½cm tjocka skivor och lägger upp snyggt på ett uppläggningsfat.
Mycket gott till är en grönsallad och potatissallad eller potatisgratäng.
Detta recept är det som används av de butiker som tex har matservice där man kan beställa olika färdiga plankor med mat.