• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Kolla hur klimatsmart din resa är med husbilen

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.155
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Husbilen får ofta orättmätig kritik och klä skott i klimat-/miljödebatten, när vår husbil egentligen är ett klimatsmart alternativ för semestern i jämförelse med andra semesterformer.

I Husbilsklubbens remissvar till Finansdepartementet skriver vi om ett forskningsinitiativ som jämför olika semesterformer ur ett miljö- och klimatperspektiv, ett samarbetet mellan Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs Universitet kring räknesnurran Klimatsmart Semester (www.klimatsmartsemester.se). Detta projekt har genererat en beräkningsmodell, räknesnurra för publikt bruk, som jämför olika semesterformer med varandra. Variablerna är destination, antal personer, antal semesternätter samt transportmedel.

Här kan du själv prova den nya räknesnurran, som är framtaget för publikt bruk: Beräkna klimatpåverkan från semestrar | Klimatsmart semester

TommyD
 
Senast ändrad:
Toppen