• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se och betalar inträdesavgift och årsavgift så gäller årsavgiften både för resterande del av 2020 samt hela år 2021.*
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny

    Medlemsskap ger, föruom tillgång till fler delar i forumet, även full tillgång till alla ställplatser som husbilsklubbens medlemmar har samlat in under många år.
    Husbilsplatser

    *) Erbjudandet gäller enbart de som inte varit medlem tidigare.

Klassisk färjelinje stängs - Ändrat beslut

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.614
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Det verkar inte som linjen öppnar igen,Stena Line vill sälja rutten.

Stena vill sälja Trelleborg –Sassnitz
Stena Line erbjuder Sassnitz stad att för 1,5 miljoner euro ta över linjen mellan Trelleborg och Sassnitz, vilket Trelleborgs allehanda var först att rapportera om.
– Vi vet att linjen har stor betydelse för Sassnitz och Rügen, säger Stena Lines presschef, Carl Mårtensson, till Trelleborgs allehanda.
Enligt honom pågår nu dialog, men ingenting är slutgiltigt.
Efter att Stena Line offentliggjorde att Kungsleden mellan städerna skulle läggas ner för gott har de boende och näringslivet i Sassnitz och delstaten Mecklenburg-Vorpommern protesterat. När linjen försvinner hotas många arbetstillfällen och affärsmöjligheter.
– Många i befolkningen identifierar sig med linjen, den har ju funnits i 110 år och ger arbetstillfällen, säger Carl Mårtensson till Sjöfartstidningen.
Stena Line har däremot ingen plan på att återuppta trafiken, inte heller om läget skulle förändras efter corona.
Trelleborgs hamn ser å sin sida gärna att linjen återupptas. Hamnens vd Jörgen Nilsson säger till Trelleborgs allehanda att tågfärjan F/S Sassnitz är byggd för att trafikera just Kungsleden och har unika kopplingar för angöring i färjelägena i de båda städerna.
Tåg- och färjeförbindelsen mellan vänorterna Sassnitz och Trelleborg har funnits sedan 1909.
 
Toppen