Karlstad satsar på husbilsgästerna

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.379
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
6CB3E764-C175-4332-92DD-1C543672D519.png


Idag kom glädjande besked från Karlstad Kommun:

Nio nya ställplatser i Karlstad​

Nu finns det nio nya ställplatser för husbil i Karlstads centrala delar inför sommarsäsongen 2021. Det finns även gott om parkeringsplatser för husbilsbesökare som vill stanna till för ett kortare besök i staden.​

På ställplatser är det tillåtet att stanna över natten och det finns el i anslutning till platserna. Det finns även parkeringsplatser för husbilar som inte är avsedda för övernattning.

Vattennära övernattning nära centrum​

På Sävegatan på Sundsta, ett stenkast från Sundstatjärn, finns nio nya ställplatser för husbil. På platsen har det tidigare varit parkering för husbil, men de har gjorts om till ställplats för att möjliggöra övernattning för den som besöker Karlstad med husbil.

- Vi har sett ett ökat intresse för ställplatser senaste åren och det känns bra att kunna erbjuda nio nya platser med närhet till både vatten, butiker och på promenadavstånd till centrum, säger teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C).

Sedan förra året finns även tre tillfälliga ställplatser vid Pråmvägen i Karlstads inre hamn, vid Pråmkanalen. Kommunen ser över möjligheterna att göra plats för fler ställplatser under 2022.

Parkering för kortare besök​

För den som bara vill stanna till över dagen finns parkeringsplatser där man kan stå med husbil på flera håll i staden. Platser finns på Bjurbäcksgatan på Sundsta i nära anslutning till bron vid Värmlands museum och vid Sandbäckstjärn. För den som vill stanna till för ett dopp eller naturupplevelser nära staden finns platser vid Kroppkärrssjön och vid Mariebergsskogen.

- Är man i Karlstad över dagen med husbil har vi flertalet husbilsparkeringar som gör det lättare för kortare besök. Om husbilen får plats inom markeringarna så får den även parkera på vanliga parkeringsplatser, säger Niklas Karlsson som är gatuchef i Karlstads kommun

Här kan du läsa mer: Husbilsparkering

Vi ses i Solstaden, där solen alltid skiner.

Tommy
 
Toppen