• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Hur gör man "klister" till pepparkaksbygge?

Ludde Kuddsson

HBK Medlem
Inlägg
5.929
Kommun
Kungsbacka
HBK-Nr
1356
Medlemskap
2027
Är det bara att smälta vanligt socker i en panna? Och sen doppa det som ska skarvas ihop i smeten?
Vi har bakat en pepparkakshusbil och husvagn idag, tänkte "foga" ihop på fredag.
/Annette
 

Ami

HBK Medlem
Inlägg
650
Kommun
Strömstad
HBK-Nr
681
Medlemskap
2024
Sv: Hur gör man "klister" till pepparkaksbygge?

Varför inte prova med kristyr. Se web.dansukker.com
Tillägg: Se även Arlas hemsida. Det rkomenderas tyvärr smält socker!
MVH BOH HBK681
 
Senast ändrad:

HusbilsBjörk

HBK Medlem
Inlägg
465
Kommun
Trollhättan
HBK-Nr
466
Medlemskap
2024
Sv: Hur gör man "klister" till pepparkaksbygge?

Hej på er

Använd smält blockchoklad till att foga samman "huset" blir mycket godare när man ska äta upp det senare. bifogar en bild på årets pepparkakshus hos Husbisbjörk.....
ha det gott.
 

Bilagor

  • SANY0663.JPG
    SANY0663.JPG
    3 MB · Visningar: 3

Tommy-59

HBK Medlem
Inlägg
1.922
Kommun
Nässjö
HBK-Nr
2475
Medlemskap
2024
Sv: Hur gör man "klister" till pepparkaksbygge?

Såg på TV 4 i lördags det här receptet på sockerlim från Magnus Johansson.

12. Sockerlim
Koka socker, vatten och glykos till 155 grader och slå ut på en oljad plåt, låt bli hårt.
13. Krossa sedan lite i taget, smält i stekpanna, foga sedan samman huset.

Ska enligt vad han sa i programmet vara mycket lättare att jobba med än bara smält socker.

Här kommer länken
Pepparkakor och pepparkakshus (kock Magnus Johansson) - recept.nu

//Tommy
 
Toppen