F
F.d. 58562
Guest
Balsamicokyckling.
4 fileèr
salt
svartpeppar
honung
olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
ca. 10 soltorkade tomater
ca.30 basilikablad
Gör så här: lägg fileèrna i en oljad ugnsfast form.
Salta peppra och ringla över lite honung på båda sidor.
Stek fileèrna i 250 gr. tills köttsaften är klar i färgen när du sticker den.
Låt svalna. Skär den i skivor,lägg upp på fat.
Hacka tomaterna och basilikan och strö över fileèrna.
Blanda olivolja och balsamvinäger och häll över fileèrna
Låt stå några eller någon timma.
Basilikasås:
2 äggulor,1msk dijonsenap,50 blad basilika, 2msk honung,och 2 msk vitvinsvinäger.
Mixas tills det blir finfördelat.
Tillsätt 4 dl. solrosolja, 4 msk. vitt vin,mixa igen.
Tillsätt till sist 4 msk creme fraiche, 1 tsk. salt,1 krm. svartpeppar,mixa.
Servera det hela med ugnsrostade potatis,och en god grönsallad.
Smaklig måltid !
Ingela
4 fileèr
salt
svartpeppar
honung
olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
ca. 10 soltorkade tomater
ca.30 basilikablad
Gör så här: lägg fileèrna i en oljad ugnsfast form.
Salta peppra och ringla över lite honung på båda sidor.
Stek fileèrna i 250 gr. tills köttsaften är klar i färgen när du sticker den.
Låt svalna. Skär den i skivor,lägg upp på fat.
Hacka tomaterna och basilikan och strö över fileèrna.
Blanda olivolja och balsamvinäger och häll över fileèrna
Låt stå några eller någon timma.
Basilikasås:
2 äggulor,1msk dijonsenap,50 blad basilika, 2msk honung,och 2 msk vitvinsvinäger.
Mixas tills det blir finfördelat.
Tillsätt 4 dl. solrosolja, 4 msk. vitt vin,mixa igen.
Tillsätt till sist 4 msk creme fraiche, 1 tsk. salt,1 krm. svartpeppar,mixa.
Servera det hela med ugnsrostade potatis,och en god grönsallad.
Smaklig måltid !
Ingela