Går det att resa i Spanien med lång bil?

elegance

HBK Medlem
Inlägg
721
Kommun
Bräcke
HBK-Nr
14404
Vi anger Hb längd höjd bredd vikt i gps:en vilket är till stor hjälp , den gamla gps:en hade inte dom möjligheterna vilket medförde mycket problem men numera går det mycket smidigare. Sen har de flesta campingar/ställplatser webbplatser där man kan gå in i förväg och ringa/maila om man är osäker. MEN som påpekats kan höjden vara ett problem våran är 3.20 så det gäller att reka före innan man kör in :)
 

bengtic

HBK Medlem
Inlägg
2,979
Kommun
Finspång
HBK-Nr
11273
Ja det där med höjden är lurigt, vid betalstationerna har jag kört personbils ingången och då har de hängt en skylt som smäller och lever när man slår i , sist fick jag krångla ordentligt eftersom automaten inte ville ha min biljett så det var en massa krångel för att betala och få upp bommen. Åker man vägen vid lastbilarna är man rädd för att få böter eftersom de verkar betala via transponder och åker rakt igenom.
 

Annar

HBK Medlem
Inlägg
357
Kommun
Höganäs
HBK-Nr
22720
Gillar den här tråden. Har ni tänkt på att hela europa är tillgänglig för både buss o lastbil. Har kört över allt med bådadera, inga problem, bara en fråga om vana o sunt förnuft. Kul upplevelse när jag inte uppmärksammat höjdbegränsning med en dubbeldäckare, det tog ett par minuter så var kön km-lång. Inte kunde jag backa (gösta) men en klok italienare hoppade ur bilen o beordrade mig att backa med trafiken på andra sidan. Backade med trafiken en kilometer till både passagerare o medtrafikanters muntra tillrop o skratt. Bilens storlek är inget problem, bara handhavandet. Träna dig att hantera ditt stora fordon. Har backat in på färjor i Italien på väg till Kosovo. Allt är möjligt. Lycka till!
 

Petkla0115

HBK Medlem
Inlägg
23
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
17473
Hej jag har en bil (8.4m lång)som jag trivs med och vill helst inte byta. Men nu läser jag om hur rörigt och trångt det kan vara på camping i Spanien. Det verkar inte finnas så mycket platser för större fordon. Har någon praktiska erfarenheter av att resa runt med lite större bil och kan ge mig lite hopp ?
Inga problem, de flesta campingplatserna får du lätt plats på. Har själv en bil i samma storlek, inga problem
 
Toppen