F
F.d. 52920
Guest
Folkes brödrecept
4 dl Havregryn
1 liter Filmjölk
2 Matskedar salt
2 Påsar torrjäst (för brödbak)
Rågsikt / Rågmjöl / Graham / 4 sädesmjöl / Dinkelmjöl(spättmjöl) /vetekli
Börja med att koka gröt på 4 dl havregryn,
när gröten är klar så blanda filmjölken o saltet
i kastrullen häll sedan alltsammans i en hushållsassistent.
Kolla sedan att gröten/filmjölken håller en temperatur mellan
40-45 grader.
Blanda nu torrjästen med ca 4 dl rågsikt eller grahammjöl i en bunke.
Kör i gång assistenten o häll i mjöl / jästblandningen.
O sedan fortsätter ni bara att hälla i lite i taget av dom olika mjölsorterna ni har
i skafferiet tills degen blir så pass tjock som ni vill ha den.
Ställ sedan degskålen o jäsa ca 45 minuter (täck skålen med en handduk)
Baka ut brödet o grädda i 250 g ca 15 minuter.
4 dl Havregryn
1 liter Filmjölk
2 Matskedar salt
2 Påsar torrjäst (för brödbak)
Rågsikt / Rågmjöl / Graham / 4 sädesmjöl / Dinkelmjöl(spättmjöl) /vetekli
Börja med att koka gröt på 4 dl havregryn,
när gröten är klar så blanda filmjölken o saltet
i kastrullen häll sedan alltsammans i en hushållsassistent.
Kolla sedan att gröten/filmjölken håller en temperatur mellan
40-45 grader.
Blanda nu torrjästen med ca 4 dl rågsikt eller grahammjöl i en bunke.
Kör i gång assistenten o häll i mjöl / jästblandningen.
O sedan fortsätter ni bara att hälla i lite i taget av dom olika mjölsorterna ni har
i skafferiet tills degen blir så pass tjock som ni vill ha den.
Ställ sedan degskålen o jäsa ca 45 minuter (täck skålen med en handduk)
Baka ut brödet o grädda i 250 g ca 15 minuter.

