Faster Valborgs leverpastej
750 g kalv eller svinlever
1 ½ dessertsked salt
250 g fläskkött
1 msk socker
200 g späck
Ansjovisspad
3 – 400 späck i tunna skivor
125 g vetemjöl
1 lök
2 ägg
1 tsk vitpeppar
7 ½ dl mjölk
1 tsk kryddpeppar
100 g smör
750 g kalv eller svinlever
1 ½ dessertsked salt
250 g fläskkött
1 msk socker
200 g späck
Ansjovisspad
3 – 400 späck i tunna skivor
125 g vetemjöl
1 lök
2 ägg
1 tsk vitpeppar
7 ½ dl mjölk
1 tsk kryddpeppar
100 g smör
- Skölj och rensa levern
- Skala och förväll löken
- Mal levern, fläskkött, späck och löken 4-5 ggr
- Tillsätt kryddorna
- Vispa ägg och mjölk och blanda i smeten
- Tillsätt smör
- Fodra en form men späck i tunna skivor
- Häll smeten i formen
- Baka i ung mer än 2 timmar men lägg över något när den börjar bli brun
- Ät lagom varm