Bettan o Bernt
HBK Medlem
Här kommer ett tips på en god färsröra: 4 port.
400gr. färs, smör, 1 purjolök, 2 msk. vetemjöl, 1/2 tsk. salt, 1krm. svartpeppar, 1msk.kinesisk soja, 2 dl. vispgrädde, 1 litet pkt. djupfrysta ärtor, 2 dl. riven ost.
Bryn färsen. Lägg över i kastrull. Skölj och strimla purjon. Fräs i stekpannan. Lägg över den i kastrullen. Strö över salt och peppar samt mjöl. Tillsätt soja och grädde. Låt koka på svag värme under lock, ca. 10min. Rör i ärtorna och osten. Servera med pot.mos vilket ju finns på paket för den som önskar. Tillomed det moset smakar gott ihop med den här röran. PS: Barnen brukar gilla det här
400gr. färs, smör, 1 purjolök, 2 msk. vetemjöl, 1/2 tsk. salt, 1krm. svartpeppar, 1msk.kinesisk soja, 2 dl. vispgrädde, 1 litet pkt. djupfrysta ärtor, 2 dl. riven ost.
Bryn färsen. Lägg över i kastrull. Skölj och strimla purjon. Fräs i stekpannan. Lägg över den i kastrullen. Strö över salt och peppar samt mjöl. Tillsätt soja och grädde. Låt koka på svag värme under lock, ca. 10min. Rör i ärtorna och osten. Servera med pot.mos vilket ju finns på paket för den som önskar. Tillomed det moset smakar gott ihop med den här röran. PS: Barnen brukar gilla det här
