Mona & Kjell
HBK Medlem
Sv: Färsk potatis
Tack! En av mina mågar, född, uppvuxen och även utbildad till gourmetkock i London bor och jobbar nu som kock här i Haparanda. Han är helt lyrisk över, som han säger, de mest fantastiska råvaror vi har här uppe. Fisk, bär, vilt och inte minst mandelpotatisen är några av de råvaror han räknar upp.
Ja, islossningar och snösmältningar är passerade, gräsmattor klippta och grönskan och blomningen i full gång. Tydligen blir det även rejäla sommartemperaturer igen här i nordligaste Norrland. 26 grader som varmast i länet i dag. Bra förutsättningar för tidig, härlig mandelpotatis, således!
Ha det gott!
Kjell
Såg inte att ni bor i Haparanda. Nu nämner ni också den verkliga delikatessen, surströmming. Ju längre norrut man bor desto bättre förstår man sig på delikatesser. Kommer själv från Hälsingland och har lite i bagaget i alla fall.
Hoppas snösmältningen är över!
Ha de bra!
Alve
Tack! En av mina mågar, född, uppvuxen och även utbildad till gourmetkock i London bor och jobbar nu som kock här i Haparanda. Han är helt lyrisk över, som han säger, de mest fantastiska råvaror vi har här uppe. Fisk, bär, vilt och inte minst mandelpotatisen är några av de råvaror han räknar upp.
Ja, islossningar och snösmältningar är passerade, gräsmattor klippta och grönskan och blomningen i full gång. Tydligen blir det även rejäla sommartemperaturer igen här i nordligaste Norrland. 26 grader som varmast i länet i dag. Bra förutsättningar för tidig, härlig mandelpotatis, således!
Ha det gott!
Kjell