• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

ELMIA flyttas fram

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.528
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Tråkigt meddelande som jag just fick,
2020-06-03
Pressmeddelande:
Elmia Husvagn Husbil 2020 flyttas fram
Beslutet att flytta fram Elmia Husvagn Husbil har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden och diverse utställare och besökare. Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras 8-12 september 2021.
- Intresset för det mobila livet fortsätter öka, inte minst märkbart då begreppet ”hemester” kanske är mer aktuellt än någonsin. Vi befinner oss i en mycket svåranalyserad situation och fortsätter naturligtvis att följa myndigheternas rekommendationer. Genomförandet av stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss inte några andra alternativ än att inte genomföra årets mässa, säger Lotta Frenssen, VD, Elmia AB.
Att inte genomföra branschmässan Elmia Husvagn Husbil i år känns oerhört tråkigt ur flera aspekter, säger Tomas Haglund Ordförande för HRF:
- Det är viktigt med en årlig mässa som fokuserar på det mobila livet, dess produkter, nyheter, upplevelser och den stora valfriheten. Därutöver är också mässan viktig som branschföreteelse då den samlar stora marknadsaktörer likväl som flera intresseorganistaioner, klubbar med mera.
På mässcampingen i anslutning till mässan samlar Caravan Club of Sweden cirka 175 volontärer från två av sina sektioner och även de lyfter särskilt fram vikten av mässan som mötesplats:
- Elmia Husvagn Husbil är startskottet för den nya säsongen och här delar vi den gemensamma, mobila livsstilen tillsammans. Över 7 500 campinggäster samlas här och
Med anledning av Covid-19 pandemin och dess påverkan för allmänna sammankomster
kommer Nordens största husvagn och husbils mässa, Elmia Husvagn Husbil inte att kunna genomföras i september 2020 i nuvarande format.

TommyD
 

Ingrid o Pålle

HBK Medlem
Inlägg
5.575
Kommun
Uppsala
HBK-Nr
3493
Medlemskap
2022
Eftersom det definitiva beslutet togs för knappt 3timmar sedan, tror jag inte man har börjat tänka på alla sådana detaljer.

Pålle
 
Senast redigerad av en moderator:

MatsMari

HBK Medlem
Inlägg
403
Kommun
Olofström
HBK-Nr
25305
Medlemskap
2021
Har man tur så gäller den nästa år , så blev det för Sweden rockfestivalen . Bara att hoppas
 
Toppen