H
hianders
Guest
Husbilsmässig rätt, inget stekos. Allt lagas i en och samma form i ugnen.
3-4 pers
400 g skinka eller kassler
1 purjolök
2 dl ris
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
1 burk ananas skivad eller krossad
2 dl vispgrädde
1 krm ingefära
1msk senap, gärna ljus fransk (Dijon)
persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader (vet ej hur man ställer in gasolugnen, man får prova sig fram). Smöra en ugnsfast form. Strimla purjon fint och blanda med riset i formen. Salta och slå på vatten, täck med folie och koka i ugnen ca 30 min.
2. Ta ut formen och höj värmen till 275 grader (se anm ovan). Lägg på skivor av skinka eller kassler på riset, fördela den avrunna ananasen över. Blanda grädde och ingefära och senap och slå över.
3. Ställ in iugnen igen ca 10-15 minuter så att skinkan får lite färg och garnera med lite persilja.
Gott med en grönsallad till.
Som variant kan man ju göra rätten utan ris och ha matvete eller couscous till.
fru hianders/Inger
3-4 pers
400 g skinka eller kassler
1 purjolök
2 dl ris
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
1 burk ananas skivad eller krossad
2 dl vispgrädde
1 krm ingefära
1msk senap, gärna ljus fransk (Dijon)
persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader (vet ej hur man ställer in gasolugnen, man får prova sig fram). Smöra en ugnsfast form. Strimla purjon fint och blanda med riset i formen. Salta och slå på vatten, täck med folie och koka i ugnen ca 30 min.
2. Ta ut formen och höj värmen till 275 grader (se anm ovan). Lägg på skivor av skinka eller kassler på riset, fördela den avrunna ananasen över. Blanda grädde och ingefära och senap och slå över.
3. Ställ in iugnen igen ca 10-15 minuter så att skinkan får lite färg och garnera med lite persilja.
Gott med en grönsallad till.
Som variant kan man ju göra rätten utan ris och ha matvete eller couscous till.
fru hianders/Inger