Sv: Dags att förbjuda djurfabriker i Sverige!
Så går det till numera, teddi! En mycket tydlig beskrivning av hur djur behandlas i djurfabrikerna! Vem ger oss den rätten att stänga in exempelvis grisar i små trånga betongbås och förmena dem möjligheten att leva som grisen vill leva, nämligen utomhus en stor del av året och där kunna böka i jorden som är naturligt för dem. Deras vilda kusiner lever mycket bättre liv än tamgrisarna som är fängslade av Jordens herrar och betraktas som köttråvara i första hand. Smak och kvalitet blir därefter!
Visst finns det anvarsfulla djurbönder som föder upp grisar på ett värdigt sätt men de är inte många och även på ECO-slakterier tillsätts oftast nitrit i köttet för att konsumenten vill ha ett rött och vackert kött!
Giv mig styrka! Det bacon jag köpte här i Portugal var inte nitritfärgat men ändå "vackert" och det smakade bacon, mycket gott!
Glada grisar på Orust:
En skribent på Matplatsen skriver så här: Fläskkarré kan vara toppen eller botten beroende på vilken kvalitet det är på grisen.
Fläskkarré från en konventionell gris som stått i betongbås och ätit kraftfoder är blek, sladdrig och smaklös.
Fläskkarré från en gris som sprungit fritt, använt sina muskler och ätit varierat är mörkröd med en smak som går tydligt mot nöt, har lagom mycket fett och en bra konsistens.
Ur Klimatsmart kraftfoder? | Elsas Hälsa
Idag importeras 60 % av allt kraftfoder som används till Svensk djuruppfödning. Detta kraftfoder består oftast av GMO-soja, vilken odlas på marker där man skövlat regnskog för att ge plats för sojafälten. Sojan besprutas sedan med farliga kemikalier och skördas med stora diselslukande fordon. Allt detta ger en mycket hög klimatpåverkan på det kraftfoder vi använder för att producera vårt ”Svenska” kött.
Jappe
PS. Man blir som man äter!
Så går det till numera, teddi! En mycket tydlig beskrivning av hur djur behandlas i djurfabrikerna! Vem ger oss den rätten att stänga in exempelvis grisar i små trånga betongbås och förmena dem möjligheten att leva som grisen vill leva, nämligen utomhus en stor del av året och där kunna böka i jorden som är naturligt för dem. Deras vilda kusiner lever mycket bättre liv än tamgrisarna som är fängslade av Jordens herrar och betraktas som köttråvara i första hand. Smak och kvalitet blir därefter!
Visst finns det anvarsfulla djurbönder som föder upp grisar på ett värdigt sätt men de är inte många och även på ECO-slakterier tillsätts oftast nitrit i köttet för att konsumenten vill ha ett rött och vackert kött!
Giv mig styrka! Det bacon jag köpte här i Portugal var inte nitritfärgat men ändå "vackert" och det smakade bacon, mycket gott!
Glada grisar på Orust:
En skribent på Matplatsen skriver så här: Fläskkarré kan vara toppen eller botten beroende på vilken kvalitet det är på grisen.
Fläskkarré från en konventionell gris som stått i betongbås och ätit kraftfoder är blek, sladdrig och smaklös.
Fläskkarré från en gris som sprungit fritt, använt sina muskler och ätit varierat är mörkröd med en smak som går tydligt mot nöt, har lagom mycket fett och en bra konsistens.
Ur Klimatsmart kraftfoder? | Elsas Hälsa
Idag importeras 60 % av allt kraftfoder som används till Svensk djuruppfödning. Detta kraftfoder består oftast av GMO-soja, vilken odlas på marker där man skövlat regnskog för att ge plats för sojafälten. Sojan besprutas sedan med farliga kemikalier och skördas med stora diselslukande fordon. Allt detta ger en mycket hög klimatpåverkan på det kraftfoder vi använder för att producera vårt ”Svenska” kött.
Jappe
PS. Man blir som man äter!
Senast ändrad: