F
F.d. 750
Guest
Ja varför inte, köpebröd är inte några höjdare alla gånger.
Jag lämnade min bakmaskin hemma när vi åkte till Spanien, tänkte att bröd kan man ju köpa överallt, men när en liten baguette kostade 15 kr och smakade bara salt, ångrade jag det. Det var svårt att hitta bröd som passade oss så jag köpte en liten maskin den drar bara 450 w så man kan ha annat på samtidigt som man bakar. Efter 2 timmar har man en limpa efter egen smak och doft av nybakat i bilen
Jag har maskinbakat i flera år, kanske jag kan få komma med lite tips?
Det går att öppna locket under bearbetningen, du behöver inte väga mjölet utan ser om det behövs mer. Gör degen i degprogrammet, ta ur krokarna när jäsningen börjar, när degen når en cm från kanten stäng bakprogrammet och starta gräddningen.
Torrjäst såg jag inte någonstans, så det får man ta med sig. Färskjäst (levadura fresca på spanska) finns, men inte i alla affärer, vetemjöl heter harina de trigo, rågmjöl harina de senteno, grovt gruesa, fint fina.
Ett halvt paket jäst räcker till 4 dl vätska resten håller bra i kylen.
Kanelrullebulle: gör en vanlig vetedeg på 2 dl mjölk ta upp degen när den jäst 5 min.låt maskinen gå. Kavla ut en platta bred på kanel-smör-socker blandning, rulla ihop, lägg rullen runt kanten i bakmaskinen, slå över till gräddning när den jäst lagom. (!75 grader 45 min).
Man kan faktiskt lag mat i bakmaskinen också, det går att koka soppa eller kallops eller använda den som ung till (kål) pudding eller en jansson. Då använder du bara gräddnings programmet och inga krokar.
Läs bruksanvisningen om din maskins program och storlek på deg etc.
Varför inte dela med dig av tips och recept här!
Kerstin
Jag lämnade min bakmaskin hemma när vi åkte till Spanien, tänkte att bröd kan man ju köpa överallt, men när en liten baguette kostade 15 kr och smakade bara salt, ångrade jag det. Det var svårt att hitta bröd som passade oss så jag köpte en liten maskin den drar bara 450 w så man kan ha annat på samtidigt som man bakar. Efter 2 timmar har man en limpa efter egen smak och doft av nybakat i bilen
Jag har maskinbakat i flera år, kanske jag kan få komma med lite tips?
Det går att öppna locket under bearbetningen, du behöver inte väga mjölet utan ser om det behövs mer. Gör degen i degprogrammet, ta ur krokarna när jäsningen börjar, när degen når en cm från kanten stäng bakprogrammet och starta gräddningen.
Torrjäst såg jag inte någonstans, så det får man ta med sig. Färskjäst (levadura fresca på spanska) finns, men inte i alla affärer, vetemjöl heter harina de trigo, rågmjöl harina de senteno, grovt gruesa, fint fina.
Ett halvt paket jäst räcker till 4 dl vätska resten håller bra i kylen.
Kanelrullebulle: gör en vanlig vetedeg på 2 dl mjölk ta upp degen när den jäst 5 min.låt maskinen gå. Kavla ut en platta bred på kanel-smör-socker blandning, rulla ihop, lägg rullen runt kanten i bakmaskinen, slå över till gräddning när den jäst lagom. (!75 grader 45 min).
Man kan faktiskt lag mat i bakmaskinen också, det går att koka soppa eller kallops eller använda den som ung till (kål) pudding eller en jansson. Då använder du bara gräddnings programmet och inga krokar.
Läs bruksanvisningen om din maskins program och storlek på deg etc.
Varför inte dela med dig av tips och recept här!
Kerstin