Sv: Alsace i Frankrike, Schweiz, Italien, Spanien och Portugal
Det var kul att läsa ditt sista inlägg i din blogg och om oliver som inte var "mogna" oliverna är mogna nu och skörden har börjat i Oktober November. Den varar fram till Februari Mars. Jag tror att vi kan jämföra dom med lutfisk
Sá här gör man oliver:
5 kg oliver
vatten
salt
1 kvist timjan
1 lagerblad
fänkål stjälkar
1 citron
1 vitlökshuvud
Instruktioner
Nödvändigt att förbereda oliver i saltlake ska plockas direkt från olivträdet. Så om du måste köpa dem , kan du göra direkt av någon med olivträd .
Placera oliverna i en stor behållare och kan vara en behállare i lera en plastbalja eller liknande
Tillsätt vatten till behållaren för att täcka oliverna helt.
Du måste byta vatten dagligen för oliver 10-15 dagar .
När denna tid har gått , sá byter du vattnet med mycket grovt salt i.
Detta saltvattnet kan man byta nu var 3e dag istället
Nästa sak du bör göra är att förbereda dressing oliver . Det finns många olika recept , kommer att förklara hur smaksätter med örter . För ca 5 kg oliver behöver du:
- 1 kvist timjan
- 1 lagerblad
- Fänkål stjälkar
- 1 citron
- Salt
- 1 vitlökshuvud
Värm upp , fänkål , lagerblad och salt i ca 10 minuter och låt den svalna och tillsätt citrontalen.
Träffar vitlök med hammare för att bryta den för att släppa sin smak , och kastade dem i mixen du har gjort .
När den är helt kall , lägga förbandet till oliverna och sedan fylla skålen med kallt vatten .
Lämna dom i ungefär en vecka .
Nu har oliverna en god mild smak Mycket gott...