Jag var i Göksäter, Orusts svar på Ullared, häromdan och fick syn på en kolstålspanna för 159 spänn. Trött på alla dyra, dåliga och giftiga modepannor tog jag det djärva beslutet att inhandla en sådan.
"Riktig sketpanna", tänkte jag efter första provstekningen men sedan gick jag ut på nätet och lärde mig hur kolstålspannor ska stekas in och då förändrades saker och ting något alldeles otroligt! Jag är nu expert på kolstålspannor (nja, nästan) och jag hoppas på ett livslångt förhållande med denna panna!
Fullständigt makalöst väl fungerande stekpanna! Enastående snabb och jämn värmefördelning vilket märks väldigt tydligt på resultatet! Denna stekpanna är fantastisk. Nu gäller det bara att sköta den! Diskmedel absolut förbjudet och den får inte utsättas för chocker av olika slag men sköter man den som man ska så ger den "tusenfalt åter"!
Den här sortens stekpannor används av världens bästa kockar i världens bästa kök och det finns en anledning till det, har jag läst. Steker gör man i smör naturligtvis! Äckligt margarin absolut förbjudet. Dessa besjälade stekpannor vägrar att fungera väl med margarin!
Köp en sådan här panna och njut! Njut av matlagningen och njut av resultatet! MEN, den kräver god skötsel! Inte alls bevärligt men läs på ordentligt på nätet vilka villkor den ställer för att må bra och prestera!
En nackdel, dock! Det är ingen skräppanna - den är ganska tung. alltså kanske inte så bra för svaga handleder.
Så här ser den ut efter att ha stekt Korv Falue de Lyon med ost! Den ska bli ännu svartare när den är färdiginstekt.






Jappe
"Riktig sketpanna", tänkte jag efter första provstekningen men sedan gick jag ut på nätet och lärde mig hur kolstålspannor ska stekas in och då förändrades saker och ting något alldeles otroligt! Jag är nu expert på kolstålspannor (nja, nästan) och jag hoppas på ett livslångt förhållande med denna panna!
Fullständigt makalöst väl fungerande stekpanna! Enastående snabb och jämn värmefördelning vilket märks väldigt tydligt på resultatet! Denna stekpanna är fantastisk. Nu gäller det bara att sköta den! Diskmedel absolut förbjudet och den får inte utsättas för chocker av olika slag men sköter man den som man ska så ger den "tusenfalt åter"!
Den här sortens stekpannor används av världens bästa kockar i världens bästa kök och det finns en anledning till det, har jag läst. Steker gör man i smör naturligtvis! Äckligt margarin absolut förbjudet. Dessa besjälade stekpannor vägrar att fungera väl med margarin!
Köp en sådan här panna och njut! Njut av matlagningen och njut av resultatet! MEN, den kräver god skötsel! Inte alls bevärligt men läs på ordentligt på nätet vilka villkor den ställer för att må bra och prestera!
En nackdel, dock! Det är ingen skräppanna - den är ganska tung. alltså kanske inte så bra för svaga handleder.
Så här ser den ut efter att ha stekt Korv Falue de Lyon med ost! Den ska bli ännu svartare när den är färdiginstekt.

Jappe
Senast ändrad: