• Missa inte vårt lotteri som pågår under juli månad.
    Det enda du behöver göra för att delta är att recensera och betygsätta en Husbilsplats.
    Läs mer här

Ändrade resvanor kan gynna husbils-/husvagnsbranschen

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.528
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
Ett meddelande från SHR:

Ändrade resvanor kan gynna husbils- och husvagnsbranschen

CgHsFBhY932v6WBlqEAvzJ_bYhm3lov6Y4PgAqdqUZly8O1b1JF-r4LxEAnMRLTAAM-g0thw2C841httvKZlyVMeD5xkZKz6_OLNQOct5JQgFjzF5Eh7k6uVc_8ab7UhidjctG5MdQ6WasH6kF4pGee7xWYgr4WsZ0E=s0-d-e1-ft
Det nya coronaviruset (Covid-19) påverkar hela vårt samhälle och vårt sätt att leva. En effekt av detta skulle kunna bli ändrade resvanor hos svenskarna, något som kan vara positivt husbils- och husvagnsbranschen.
– Ska man stanna i Sverige är husbil och husvagn ett optimalt sätt att ta sig runt på, säger Tomas Haglund, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund.

Många företag och branscher i Sverige genomgår en väldigt tuff period till följd av det nya coronavirusets spridning i världen, och i vårt land. Exakt hur husbils- och husvagnsbranschen kommer att påverkas är för tidigt att säga, men hittills ser det fortsatt stabilt ut i Sverige.
– Kortsiktigt är det såklart ett problem för alla i samhället. De allra flesta är försiktiga och håller sig hemma. Men ändå ser vi rapporter på att det fortfarande finns ett intresse för husbilar och husvagnar. I Stockholm är det problematiskt med tanke på situationen där, men i övriga landet verkar det som att man vågar ge sig ut, säger Tomas Haglund.
Ute i Europa har flera tillverkare stängt ned sin produktion, men i Sverige håller verksamheterna igång. I ett långsiktigt perspektiv tror Tomas Haglund att just husbils- och husvagnsbranschen kan få ett positivt utfall av den rådande situationen.
– Bara den sommaren som gick fanns det en stor vilja att resa inom landet. De flesta som har husbil eller husvagn har familjer och det är ett perfekt om man vill vara mer avskild, då man också har egen toalett och dusch. Resvanorna kan komma att ändras med mindre resor i Europa och andra platser med flyg. Väljer man att stanna i Sverige är husbil och husvagn ett optimalt sätt att ta sig runt på.

———————————————————-

Det är en optimistisk signal i Coronamörkret, vi får hoppas att verkligheten blir så för branschen. Mycket talar för att nyförsäljningen av husvagnar ökar, men att det också skulle gälla husbilar det här året är väl knappast troligt om man inte radikalt ändrar den orättvisa beskattningen av nya husbilar redan iår,
 
Toppen