Vinexpert eller...

Skärmklipp.JPGDet första man brukar fråga sig hur vet man om det är rött eller vitt vin som finns i flaskan, kan vara svårt för en blind eller färgblind att veta. Jag som har synen i behåll och ser även färger, förutom den gången jag körde mot rött och sa till polisen jag var färgblind. Jag tycker att lättast är att skvalpa ut en skvätt från varje flaska på en vit bordduk, Vinet som är rött lämnar en gredelin fläck efter sig. Då fläcken kan vara svår att få bort, så ta ingen av de finnare dukarna.

Är du en riktig kännare vilket jag inte är, kan man bara genom att titta på vinet och smaka på vinet, avgöra om det är ett vitt eller rött. I regel smakar de vita som ättika medan de röda smakar åt stämpelfärgs hållet. Man skulle i värsta fall först kunna suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan smutta på vinet och jämföra smaken.

Till efterrätten kan man servera ett portvin, fast egentligen bör man servera det i porten, har man ingen port, kan man servera det i trappuppgången eller varför inte i en hiss. När sedan hissen är uppe och portvinet slut, kan man kanske få en "Gröna Hissen"

Skulle man få tag i ett torrt vit vin och skall servera detta, bör man se till att man inte har tvärdrag hemma eller att gästerna börja nysa. Risken är då uppenbar att vinet dammar omkring i huset. Ha därför alltid en dammsugare i beredskap när du serverar ett torrt vin. Jag kan aldrig servera ett sådant vin, ty jag vet ännu inte var dammsugaren står.

Köper du viner på systemet och själv skall bära hem det i plastkassar. Gör du klokast i att köpa ett lätt vin så du inte får för mycket att kånka hem på. När du sedan fått hem vinet blir frågan vad lagar vi till detta vin. En bra regel är att till vilt väljer man något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött servera brännvin, skulle man fåt tag i en renstek sköljer man ner detta med renat

Nu finns det även Facebox vin att köpa, men det allra enklaste är att köpa en pappbox, klister och färgpennor på Panduro
sedan bygger man ihop en box, går till systemet köper ett par flaskor, ta gärna det billigaste för ingen har ännu testat om vinet stannar kvar i Faceboxen.
  • Gilla
Reaktioner: BoEr

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Lassej
Visningar
202
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Lassej

Dela detta inlägg

Toppen