• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Vackra vintertecken

mot det vita vintertäcket!

Idag, samtidigt som snön, kom mina favvo-vinterfåglar - sidensvansarna yeaaaahhh! Tyvärr är det mulet och lätt snöfall så deras vackra rosa västar syntes inte så bra men lilla karaktäristiska tofsen på bakhuvet avtecknade sig perfekt mot snön.

Och alla var här; först kom 30 st och sedan 10 st eftersläntrare som kvittrade fram sina ursäkter för sen ankomst. Plötsligt satt dom där i den kala lönnen utanför mitt köksfönster - mitt i frukosten! Najs!

Men var är dom resten av året då? Jo enligt min bok (Lars Imby) lever dom ett dubbelliv - vintertid i nära kontakt med människan och under det andra halvåret väl undangömda i våra ödsligaste skogsområden i norr. Varför då? Och varför här? Följde dom E4an söderut kanske?

Tror jag ska köpa Brutus Östlings vackra fågelbok till oss i julklapp, jag lyckas ju aldrig ta några bilder själv. Och förresten har han en bättre kamera, så det så!

/elisabeth:wink:

Kommentarer

Elisabeth!

Vi har varit och köpt en ny fågelmatare idag - men de små liven tycker nog inte om den - har inte kommit en enda fågel ännu. Hoppas de förstår hur god mat där finns så småningom.

Vi tycker det är jättetrevligt att se alla småfåglar utanför köksfönstret och så gör man ju samtidigt en god gärning när man matar dem. Talgbollar får de också förstås.

Ha en bra helg!

Marie
 
F
Hallå Marie!

Tyvärr kan man inte ha sånt som fågelmatare i stan. Grannarna längst ner hade en sån och ansåg att dom matade småfåglarna men det blev ju ett allmänt korvkiosktillhåll för diverse lösflygande varelser. HMPF!

Självklart satte dom sig sen högst upp hos mig när dom vara mätta och belåtna. En dag ringde min dotter till jobbet och berättade att en fågel hade fastnat i vår tvättlina. Jag hänvisade henne till grannen längst ner som ju var skyldig till invasionen och därmed incidenten. Och hon gick faktiskt två trappor upp tog bort fågeln!

Men det är häftigt att man boende ett stenkast från E4an kan få uppleva både hackspettar och sidensvansar på så nära håll, men med Mälaren på andra sidan blir det ju tyvärr en del skränfåglar också!

Ha det bra ni med!

/elisabeth
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 15719
Visningar
328
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen