• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Tradition och variation

"Så stod då äntligen skinkan i ugnen ..."

Samma sak vareviga år - men vad gör det om bästa nattmackan på året är den där med den fortfarande varma skinkan på vörtbrödet.

Och sen är det den där långkålen - som är pappas bidrag till julbordet, han är ju från nordvästra Skåne. Från mammas sörmländska rötter kom nog bruna bönor och skinka på annandagen. Mat man minns!

En särskild familjetradition hos oss är väl dock att den som får mandeln i gröten får åka till akuten! Lite rått kan det kanske låta, men är man allergisk så är man det året om. (ha ha som om jag skulle äta gröt!)

Nu är mina barn hos sin pappa i England, vi bestämde ju för 22 år sedan att vi skulle ha dom varannan jul och det gäller fortfarande. Och Agnes barn med barnbarn och hundar är hos sin mamma, så vi får en helt gran- och barnfri jul. Lite vuxenlyx ska man väl ha?

Eftersom jag inledde med en parafras på Selma Lagerlöf slutar jag med ett citat från min mor: "En fördel med julen är att man vet vad man ska till middag"!

Ha det gott i stugorna, snart är vi på väg igen!

/elisabeth :holly-2-icon:

Kommentarer

F
Sorry, måste ha darrat på handen så det blev dubbelt
Tog bort dubbletten.
God Jul etc
 
F
Låter fint alltihop och kan bara hålla med om årets bästa nattmacka! Som jag maskar ifrån för första gången i mitt vuxna liv pga en praktförkylning som gjorde entré dag. Tänker inte påminna sambon om det, han fick sillmacka och macka med torparkorv, öl och lite till. Dessvärre slipper jag inte gran, hade hoppats på det för det är ett pyssel att hänga jugransprydnaderna utom räckhåll för ett par vältränade och alerta katter. Ett år fick jag binda fast granen i elementet för att åtminstone få behålla några julgranskulor och barr över jul. Men sambon uttalade idag en önskan om gran, så det blir väl en imorgon då. Läste någonstans, var har jag glömt, att det är en otrolig mängd småkryp i en gran. Men de är väl så små att de inte syns kanske fast om jag under svampjakten tränger mig igenom en granplantering så kan jag plocka små spindlar eller vad det är i håret och på halsen flera da´r. Var de nu gömmer sig.

Det är alltid mysigt att läsa dina betraktelser!

God Jul!!!!!

Agneta W:santa1:
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 15719
Visningar
316
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen