• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Politisk sartir (kanske någon raderar det)

Sagan om det rödgröna tåget.

Det var en gång ett rödgrönt miljövänligt tåg som på sin resa till stationen regeringsmakten när som helst kunde spåra ur, trots att det gick på räls. I den sista vagnen satt den röda kungen samt två gröna flummiga personer de såg ut som de kommit direkt från grönsakslandet. Den röda konduktören försöker förgäves komma in i vagnen, ibland får han komma in i värmen ibland inte. Verkar som den röda kungen (som är utbildad svetsare) och de gröna inte vill ha med honom. Kan man lita på en konduktör som hela tiden vill klippa biljetter.

På sin resa passerar man först stationen välfärden och där finns inga människor som skall gå på tåget. Ingen har nämligen hittat till denna station eftersom man måste betala extra skatt för att få komma dit. Människorna i landet där tåget går betalar redan så mycket skatt att det inte finns inga pengar över för att betala resan till stationen. Allt medan den röda konduktören försöker förklara för den röda kungen och människorna från grönsakslandet, vad välfärden är för något, varför skall vi som har i bland världens högsta skattetryck betala mer skatt, vem får pengarna, den frågan få alla ringa en vän för att få svar på.

Under den fortsatta resan får den röda konduktören ömsom sitta i den fina vagnen ömsom sitta i boskapsvagnen allt beroende på humöret hos den röda Kungen och när han behöver konduktörens hjälp. När man passerar allians stationen står där fyra mystiska personer, där den ena håller upp ett plakat där det står förbjud bilen. Nu vaknar de gröna till och håller nästan på att ta sig ut ur vagnen för att ansluta sig till de fyra. Men den röda Kungen vägrar öppna dörrarna så människorna från grönsakslandet kan inte ta sig ut och den röda konduktören kan inte ta sig in. Facket måste tillkallas och så får de bestämma hur den röda kungen skall göra.

Tåget börjar nu närmar sig slutstationen och än hänger den röda konduktören med, men han orkar nog inte hålla fast i stången utanför vagnen längre, kanske en tidsfråga innan han släpper taget och ramlar i marken. De andra gör inget för att rädda honom, han få skylla sig själva eftersom han ville återinföra vagnsskatten och skatt på folks pengar. Gäller att få stopp på tåget innan det spårar ur, om det inte redan håller på att göra det.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
480
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Dela detta inlägg

Toppen