Påsk funderingar.

Skärmklipp.JPG


Påsk funderingar.

Varför heter det askonsdag. Kanske någon som har gömt onsdagen i en ask. Då gillar jag bättre Lill Lindfors sång, "tänk dej att ha en man i byrån". En man kan kvinnan dressera men det är helt omöjligt med en onsdag. Ramses II han fick detta namnet för han kom ut som nummer två. Gav alltid sin fru Ala-ons-Dag en liten ask varje onsdag. När det sedan blev onsdag ropade Ala-ons-Dag . idag är det ask onsdag.

Jag tror namnet skär torsdag kom till när en husfru tvättade både rött och vitt i sin tvättmaskin en torsdag, sa min granne Kurt-Orvar. När hon sedan fick ut tvätten ur maskinen var den skär. Men Kurt-Orvar sa jag de hade väl inte tvättmaskiner på romare tiden. Hur vet vi det, sa Kurt-Orvar vi var ju inte med. De lärda får nog fortsätta att fundera och kanske kommer de på något. Eller som hustrun brukar säga när våren är i antågande en torsdag, idag är jag skär och galen. Hustrun läspar!

Långfredagen var när jag var ung, väldigt lång. Det hände inte ett "smack" denna dag. Allt var stängt och då menar jag allt. Det gick inte ens att gå på bio för det var en synd, enligt några tossiga präster. Dans var överhud taget inte att fundera på, det var en synd att bara tänka på dans. Skulle man gå ut fick man fråga mor och far om lov. Långfredagen har plötsligt blivit den dagen då alla skall åka på en konstrunda i Skåne.

Köp lite färg häll ut det på lite papper, öppna dit hem under påsken, vips är du en konstnär. Skulle någon fråga vad tavlan föreställer så säg Göran Persson en buffel kan väl alla måla. Svårare än så är det inte att lura Stockholmarna. Kanske skulle vi i Lödde skippa konstrundan och istället införa en mat runda.

På påskafton blir det julbordet i repris, ibland undrar jag var det ståt och övervintrat. Bara julskinkan som saknas om den inte bara bytt namn till påskskinka. Julmusten som blev över sätter jag bara en ny etikett på och vips så blir det påskmust. Är man denna dag av med några gäster har de tagit kvasten och rest till blåkulla, var det nu ligger.

En annan dag kommer efter påskdagen eller när nu den kommer, då är det rea på alla påskägg och påskpynt som handlarna inte fått sålt. Sedan är det bara att vänta några dagar på att någon flygare dag skall uppstå.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Lassej
Visningar
149
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Lassej

Dela detta inlägg

Toppen