Motionsdans

Skulle ringa hustrun på mobilen för att berätta vi skulle gå på motionsdans, som det stod i reklamen i PRO tidningen, den tidningen vill jag verkligen inte ha, men den kommer oavsett vad jag vill. Men som vanligt svarar inte hustrun på mobilen. Den brukar för det mesta ligga i en stor handväska och signalen inställd på näst intill tystnad. Handväskan är i hustruns fall så stor, eftersom den måste innehålla allt som man egentligen kan kasta men enligt hustrun går allt under benämningen bra att ha. Jag fatta ännu inte hur en massa kvitton som är minst sex månader gamla är bra att ha.

Jag som trodde att alla människor var så viktiga, mycket viktigare än i går. Alla är så viktiga att vi måste kunna ta kontakt med dem var som helst de är i världen och vid vilken tidpunkt som helst på dygnet. Facebook, instagram chatt är viktiga sociala kanaler där lär du dej prata med personer du inte känner. Hela ditt sociala liv finns på nätet, alla vet vad du gör, var du är och hur du gör. Hustrun var tydligen inte så viktig eftersom jag inte fick tag i henne, fick meddela henne verbalt, öga mot öga att vi skulle gå på dans, idén var inte min.

Dans är ett vertikalt uttryck för ett horisontellt begär, vilket naturligtvis är orsaken till att ungdomar inte får gå på motionsdans. Hade lockats med av hustrun till denna motionsform, det var med spända och raska steg vi gick till första lektionen. De svarta nyputsade danseskorna låg tryckt förvarade i en tyg påse som jag hade i min ryggsäck.

Framme togs vi emot av en engelsktalande herre och han sa att, "my lovely wife", skall hjälpa till. I dag skall vi lära oss fox, promenad och vals. Nu började min hjärna ana oråd, fox är det en ny dans som engelsmännen hemlighållit där ute på sin ö, och som nu sett dagens ljus. Frågar hustrun vad är fox, nu kommer den där blicken från hustrun och när den kommer är något fel. Med ett väsande ljud, värre än en huggorms, mumlar hustrun foxtrot din……, just då hör jag inte mer för öronen stängs av med automatik.

Hur fan dansar man promenad, jag som hela mitt liv trott att promenad var när man går. Skall vi nu på ålderns höst lära oss promenad till musik. Promenad orkester har jag hör talas om. "Får jag lov fröken till en promenad". En sådan promenad slutar väl med lunch på en restaurang. Bäst inte fråga hustrun om detta. Då kommer det helt plötsligt ord ur "my lovely wife" som förklara att promenad ingår i Mazukra. Nu närmar sig mitt ansiktsuttryck en fågelholk. Mazurka låter som en Ungersk soppa, skulle vi inte dansa. Man får väl ta sleven dit man kommer.

Vals det kan jag så varför skall jag lära mej det, wienervals är gott att få svänga ut i. Lika gott som wienerbröd med go choklad på. Kanske lämpligt att efter några sådana motionera med en wienervals. Tur de inte nämnde vi skulle dansa på rad och sprattla med benen, fast Can-Can för män i min ålder är nog inte lämpligt med tanke på skaderisken. Du sa jag till hustrun, tur de inte nämnde ”linedance”. Där man står på en rad, märkligt sätt att dansa på. "Får jag lov till en ”linedance" hade man sagt så på ett danshak hade tjejen trott man var full.

Nu börjar vi ropade "my lowely wife" så högt att jag vaknade till, grepp tag i hustrun och dansade ut i en smäktande wienervals. Då såg jag en av deltagarna dansa med en kvast, lite tidigt ute för att åka till blåkulla. Plötsligt står jag där med en tjej från Dalarna, förstår knappt vad hon säger men vi skall tydligen dansa nästa dans, du hemma i Dalarna när jag var ute på dans, kom det fram en kille och detta är en bra raggningsreplik tyckte hon "Häv av dä kläderna så ja kan bruk dä".

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Lassej
Visningar
168
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Lassej

Dela detta inlägg

Toppen