• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Föll för frestelsen

och nu tror så klart varje allvarlig HBKare att jag hittat Skramlans efterträdare. Icke. Julskinka var det. 2 kg så vi hinner nog äta upp den före jul. Hörde av en vävkompis att hon hittat en på 1 kg och det vore ju ännu bättre men det hittade jag ingen i världens bästa ICA-butik, ICA Supermarket Östra Husby.Otroligt vilken stämning det ger att de som jobbar i butiken, oavsett chefer eller personal, känner igen en, hejar och kanske t o m skojar lite grann. Ja, det hade ju inte med julskinkan att göra. När det gäller julens ät-måsten är julskinkan nr 1 för mig. Så den åt vi av, hade också gjort en fusk-Jansson till, d v s inte strimlat potatisen utan skivat den plus lite strödd riven parmesan uppepå annars som riktig J men det blev väl ungefärGratäng Jansson. Dessutom föll jag för några underbart goda toffés? Guldkartong, olika smaker. Kan ta en eller två och bara njuta trots att jag i princip säger nej till annat godis än mörk choklad, tappat smaken för sötat. Inte ens coca cola smakar mig som förr, för söt. Däremot återupptäckt tranbärsdryck, finns flera märken tydligen, håller på att testa oss igenom men lutar åt att Jokk passar oss bäst. Som alkoholfritt alternativ till rödvin faktiskt, alkoholfritt rödvin är inte värt namnet, guldmedalj eller inte.
Mössen kommer vi nog att få leva med hela vintern, som verkligen slog till här på ostkusten. Ikväll har de plogat vår lilla grusväg för första gången. En mus tog en språngmarsch ikväll från någonstans i köket in bakom spisen. Och Busen har suttit där och sniffat ett tag men musen lär inte komma fram då. Har laddat lite större råttburar med slagfällor inuti, använde ost och det var nog lite dumt för jag tror de gillar kattmat bättre. Tog en mus i en musbur med kattmat i veckan. Egentligen är väl möss inte så farligt men det är inte kul att ha dem inomhus. I början när vi bodde här - snart trettio år sedan - och det gamla köket hade kvar sin inredning var det lite julafton för dåvarande katterna varje morgon när husse öppnade diskbänkskåpet och vittjade musfällan. Inte lika kul när jag hittade ihopsamlad kattmat i diskbänkskåpet eller hu! Frolic i bäddsoffan. Och just nu när jag sitter här uppe vid datorn kom katterna rusande och jagar tydligen en mus, nu börjar det gå för långt alltså! Inga möss vill jag ha här uppe på övervåningen. Nu är det fullt krig! Måste nog hjälpa katterna, mina pärmar på golvet skymmer sikten förstår jag.

Sköt om er!

Agneta W

Kommentarer

Alltid lika roligt att läsa dina historier du skriver så bra. Nu har vi minsann fått vinter riktigt vackert om man inte behöver ge sig ut på vägarna. Jag går ju till mitt jobb på 5 minuter. Men är orolig varje dag för dottern som bor utanför Öjebro, hon jobbar här i Vadstena på samma ställe som jag. Hon hade mycket svårt att "ploga" sig fram genom meterhöga snö vallar i morse. Hennes man kör ju dessutom långtradare (solskensbonne) till Stockholm 4 nätter i veckan. Jag vet att dom kör försiktigt men olyckor händer ju hela tiden ändå. Många meddelande om det på radion. Men några problem med möss har vi i alla fall inte. Det får man vara tacksam för. Nu ska jag gå ut och fylla på fågelmat för det är väldigt vad dom är hungriga. Ha det gott och hälsa till Rune.
Kram Gunilla
 
F
Tro det eller ej, jag hade ett äpple i handväskan sedan ett par dagar, hade glömt att ta ur det. När jag kom till rödakorslokalen idag för vårt sista styrelsemöte före årsskiftet hittade jag äpplet och det var musätet på två ställen! Blä. Hade handväskan stod öppen på golvet hemma ett par dagar, kommer inte att ske igen även om jag tror katterna kanske tog den olycksaliga musen för jag har inte hittat fler lämningar. Ska nog inte berätta var jag hittade de muslämningar som retade mig mest för jag vill inte att ni ska ha mardrömmar om att bli bitna av möss när ni sover. Idag har jag dessutom fortsatt in till den stora staden, köpt lite drickbart, köpt färgpatroner till Runes skrivare, KÖPT MUSFÄLLOR. Nu har jag ett antal och det vore väl själva den om vi inte ska kunna freda oss. Skäller på katterna förstås att de är ena latoxar och tar bort deras nattamat så de ska bli hungriga på natten. Hjälper det? Ja, det vet man inte! Senast jag såg en direkt konfrontation mellan katt och mus (bortsett från jakten här uppe häromdagen) hade Mia greppat en mus i köket (å jag kan berätta hur mycket som helst om möss och katter, möss kan också vara lite kul fast jag har dem helst på lite distans) så släppte hon musen och den kutade ut i hallen, Mia efter. Musen satte sig upp på bakbenen nästan nos mot nos och antingen uttalade den en fruktansvärd hotelse eller också pratade den vänligt för där satt de två och glodde på varann. Å, jag vände ryggen till faktiskt. Och sen upplöstes samlingen på något sätt. F ö glömde jag att jag skulle köpa mig ett par långbyxor, helst svarta vinterjeans. Kanske ska man vänta till efter jul? Här ute i bushen kan man gå i trikåer, heter såklart inte så nu men ni vet nog vad jag menar och jag menar inte joggingbyxor eller liknande utan de där kroppsnära som gör att man rent av tycker sig se lite ärtig ut på håll. Men för besök i bebodda trakter behöver man nog vara lite mera "klädd" .

Snö fick vi. Jo.

Sköt om er

Agneta W
 

Blogginlägg information

Författare
F.d. 55334
Visningar
338
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen