• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Besiktning av husbil

Gissa att man blir förbannad när besiktning av husbil över 3500 kg har höjts över 75% !!! från förra året.
Nu kostar det 860 kr. Vilket är ren stöld med tanke på den tid det tar att besiktiga. Åter igen bevis på 'roffa åt sig' Sverige .

Kommentarer

Ja det är hutlöst ,regeringen påstod att utförsäljningen av bilprovningen skulle ge lägre pris. Har just kollat allt inom 8 mil från Vadstena alla har samma höga pris. Beställt besiktning och gasolkontroll 1040 kr ( 860 + 180 kr) vilket är helt bedrövligt. Men vad gör man måste ju besiktiga HB.
Mvh Gunilla:(:(:(
 
F
Det är faktiskt en plåga och speciellt med tanke på den höga trafikskatten för våra husbilar. // Carsten
 
Vi upptäckte samma sak igår. Jag ringde och ifrågasatte det. Svaret till höjningen är att husbilar över 3500kg tar längre tid att besiktiga (trots att de är personbilar) pga vikten och höjden plus att de hade för mycket att göra i den stora hallen. Inte acceptabelt svar!
Efter lite forskning upptäckte jag att det är den "avknoppade" delen från Bilprovningen som nu heter Besikta som har höjt priset. Om du hittar en station som fortfarande heter Bilprovningen så tar de 530kr för exakt samma besiktning. Klart värt att köra några mil extra till en annan station, man får köra ganska långt för att köra upp de 330kr som skiljer i pris.
 
Jag trodde kartellbildning var förbjudet, det här är inte en konkurrensutsatt bransch som det ser ut. Kanske husbilsklubben ska öppna en egen besiktningskontroll eller att vi påverkar de stora i försäljningsleden att bli accrediterade.
 
F
Jag har köpt min första husbil en Eura terrestra, 09 som har gåt 5500 mil måste jag göra täthets och gasol besiktning och var utförs sånt i så fall tack för tipset.
 
Gasolkontroll görs på bilbesiktningen.
Ställ frågan under "markisen" så får du snabbt svar.
Gunilla
 

Blogginlägg information

Författare
Challenger
Visningar
495
Kommentarer
6
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Dela detta inlägg

Toppen